Green Day bevestigt grote 2024 tour met The Smashing Pumpkins

Photo: Femke Valks / Festileaks

Green Day gaat in 2024 zowel in Amerika als Europa touren. The Smashing Pumpkins, Rancid en The Linda Lindas zullen de heren in ieder geval in de Verenigde Staten vergezellen.

Het heeft niet lang geduurd. Na het bericht dat Green Day aan de website knutselt en er waarschijnlijk nieuws op komst is, is het nieuws daar. De Amerikanen kondigen tijdens een optreden, een ‘grote’ tour aan, met onder andere The Smashing Pumpkins en Rancid. De eerste data zijn nog niet officieel bekendgemaakt. Wel is er een flyer gelekt, waarop een US Stadium tour in de zomer van 2024 wordt aangekondigd, én de tekst ‘UK/EU you’re next’ te lezen is. In combinatie met de Europese tourdata van The Smashing Pumpkins in juni, lijkt Green Day dus ook een deel van de Europese festivalzomer mee te pakken.

Screenshot van https://www.theamericandreamiskillingme.com/
Screenshot van https://www.theamericandreamiskillingme.com/

The American Dream is Killing Me

Ook is bekendgemaakt dat de nieuwe single ‘The American Dream is Killing Me’ op 24 oktober uitkomt. Voor de nieuwsgierigen; de titeltrack is gespeeld bij de bekendmaking van de tour. Ook is een ander nummer van het album, ‘1981’, reeds 16 juli op een Canadees festival gespeeld. Genoeg luistermateriaal om je nóg meer te verheugen op het aanstaande album.

Waar hoop jij de Amerikanen volgend jaar live te kunnen zien? En denk jij dat de ‘US Summer Tour’ nog ruimte laat voor Europese data in juni en juli, op misschien wel Pinkpop 2024 of Rock Wechter 2024? Praat mee op het Pinkpop 2024-topicen het Rock Werchter 2024-topic op het Festileaks Forum.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je een speciale groep specifiek gericht op fans van Pinkpop.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen