System Of A Down, A Perfect Circle en meer bevestigen eerste festival voor 2024

De eerste Amerikaanse affiches voor 2024 beginnen vorm te krijgen. Onder andere System Of A Down en A Perfect Circle zijn bevestigd voor festivalshows.

Terwijl we in Nederland op zaterdag 27 april Koningsdag vieren, hebben de festivalgangers in Las Vegas hele andere plannen. Daar zal het publiek headbangen en rocken op het evenement Sick New World 2024. Dit eendaagse festival focust zich op de beste metalacts van het moment. Komend jaar staan System Of A Down, Bring Me the Horizon en Slipknot bovenaan de poster.

Het is pas de tweede editie, maar het evenement weet de wensen van menig metalfan te kunnen bekoren. Vorig jaar mocht System Of A Down ook al headlinen. Dat is blijkbaar zo goed bevallen, dat ze meteen voor een revanche gaan in 2024. Naast de grootste namen staan ook bekendheden als A Perfect Circle, Alice In Chains en Sleep Token op de poster.

Europese festivals

Sick New World focust zich in 2024 niet alleen op metal. Ook namen als Slowdive en componist Danny Elfman krijgen een prominente plek. Met 85.000 bezoekers valt er dus voor iedereen genoeg te beleven in meerdere genres. Al helpt het natuurlijk wel als je een beetje van het hardere werk houdt.

Of we deze namen ook gaan zien op festivals in de Benelux, is nog onduidelijk. De data van het evenement in Las Vegas laten genoeg ruimte voor acts om na Noord-Amerika hun tour te vervolgen in Europa. Echter, System Of A Down trad vorig jaar exclusief op op Sick New World en liet daarnaast alle andere locaties wereld links liggen. Andere headliners van vorig jaar, Korn en Deftones, maakten tevens geen uitstapje naar Europa. Incubus deed dat daarentegen wel weer. Zo houden we de voorspellingen voor 2024 nog even spannend.