Metallica gerucht laait op: kans op Graspop 2024?

Het gonst van de geruchten rond Metallica. De Franse radiohost Francis Zégut, die al eerder met succes Metallica-shows wist te lekken, zegt nu te weten dat de band volgend jaar op Hellfest staat. Een week daarvoor vindt Graspop plaats, en laten de Amerikanen dan precies nog een gaatje in de agenda hebben.

Metalheads opgelet: het zou zomaar kunnen dat de iconische riffs van Metallica in de zomer van 2024 door de lucht van Graspop Metal Meeting 2024 blazen. Volgens de Franse radiohost Francis Zégut, die in het verleden vaker correcte Metallica data lekte, zou de band geboekt zijn voor Hellfest 2024.

Het begon met deze intrigerende Facebook-post van Zégut:

Loire-Atlantique is een regio in Frankrijk waar traditiegetrouw Hellfest plaatsvindt, zo ook volgend jaar. En als bovenstaande hint nog niet duidelijk genoeg was, is onderstaand screenshot dat wel. In een DM-gesprek, waarvan forumbezoeker BMx een screenshot deelde op het Festileaks Festival Forum, bevestigt Zégut in een reactie dat hij met zijn post inderdaad op Hellfest doelde. Gezien de trackrecord van Zégut kan je Metallica alvast met pen opschrijven voor Hellfest.

Gat in tourschema Metallica

In hetzelfde bericht zegt de Fransman niets te weten over een show op Graspop. Maar ondenkbaar is het zeker niet. Als we even inzoomen op het huidige tourschema van Metallica, vallen twee zaken direct op:

  • Tussen 16 juni en 5 juli heeft de band een gat van bijna drie weken in de agenda. Zowel Graspop (20-23 juni) als Hellfest (27-30 juni) vinden plaats in dit gat. Elders in het tourschema zitten er meestal maar twee tot vijf dagen tussen elk concert.
  • In het weekend van Rock Werchter speelt Metallica twee keer in Polen (vrijdag 5 en zondag 7 juli). Hiermee lijkt de band uitgesloten voor een headlineshow op Rock Werchter. Mocht er inderdaad nog een Belgische datum komen, dan hebben de boekers van Graspop in principe vrij baan.

Tel hier de uitspraken van Zégut bij op, en opeens lijkt het goed mogelijk dat de grootste metalband ter wereld volgend jaar eindelijk op Graspop gaat optreden.

Afijn, voor nu blijft het pure speculatie. Wie weet wordt het uiteindelijk een los concert op het Werchter-terrein of elders in België. Tot slot is het ook nog gewoon mogelijk dat Metallica de Benelux aankomende zomer overslaat. Voor nu blijven we duimen.

M72 World Tour

Ook nieuwe shows in Nederland behoren met dit gerucht weer tot de mogelijkheid. Het vervolg van de M72 World Tour belooft weer een spektakel te worden. Gedurende de tour spelen de Amerikanen in elke stad twee maal, een no-repeat weekend set. Ook de opening acts verschillen per dag. Verspreid over de gehele tour openen in verschillende combinaties: Architects, Mammoth WVH, Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Pantera, Volbeat en Greta Van Fleet. Door het tijdelijk uitvallen van Five Finger Death Punch speelden Floor Jansen en Epica eerder in de tour ook al in het voorprogramma.

Photo credit: Herring

Speculeer verder over Graspop 2024

Zie jij de legendarische band graag lanskomen op Graspop 2024? Hoewel er nog geen bevestiging is, nodigen we je uit om de geruchtenmolen te volgen en deel te nemen aan het GMM 2024-topic op het Festileaks Festival Forum. Zo ben je als eerste op de hoogte van de laatste updates omtrent de line-up. Zet wel alvast donderdag 20 tot en met zondag 23 juni 2024 in je agenda voor een lang weekend vol riffs, headbangen en moshpits.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen