Nog meer kanshebbers Pinkpop en Graspop: Download 2024 onthult Fall Out Boy en meer

Met een gigantische line-up drop van Download 2024 groeit de lijst met kanshebbers voor Pinkpop en Graspop 2024. Ondermeer Fall Out Boy staat nu op het affiche van het Britse festival, dat later nóg meer namen aankondigt.

Pinkpop 2024 heeft nog altijd maar 2 namen voor de volgende editie bekendgemaakt. Graspop Metal Meeting 2024 zelfs nog geen enkele. Veel meer dan speculeren over de line-up van de festivals zit er dus niet in. Nu Download 2024 tientallen namen aankondigt, groeit de lijst met kanshebbers voor zowel Pinkpop als Graspop. Naast Download namen Avenged Sevenfold en The Offspring – die al andere Europese festivaldata hebben bevestigd – voegen onder andere Fall Out Boy en Heilung zich nu bij de kanshebbers.

Poster van: https://downloadfestival.co.uk/lineup/#poster

Meest interessante namen

Onderstaand de meest interessante namen voor Pinkpop en Graspop:

Line-up Download

Het Britse festival leunt meer dan Pinkpop richting metal, getuige ook de line-up. Toch bevat de poster voldoende interessante namen voor het Pinkpop publiek. Naast de softere namen als Fall Out Boy, Royal Blood, Bad Omens en The Offspring maken ook zwaardere namen als Machine Head en Pantera kans om op Pinkpop te spelen. Immers weet het festival elk jaar wel een aantal zwaardere bands te boeken. Zo boekte het Limburgse festival in 2022 Metallica, en stond voor de geannuleerde editie van 2020 zelfs de Franse groove/prog/death metalband Gojira op de line-up.

Graspop bezoekers kunnen met extra interesse kijken naar de poster van Download. De festivals liggen qua line-up vaak dicht bij elkaar. Waar Graspop in tegenstelling tot Pinkpop net aan de heftigere kant zit ten opzichte van Download. Zowel Pantera als Machine Head speelden reeds afgelopen editie in Dessel, en lijken daarmee af te vallen. Bands als Avenged Sevenfold behoren al langer tot de mogelijkheden, waar Heilung, Queens Of The Stone Age en The Black Dahlia Murder nu ook nadrukkelijker toe behoren.

Speculeer verder over Pinkpop en Graspop 2024

Natuurlijk is het altijd afwachten welke acts ook daadwerkelijk aangekondigd zullen worden. Denk jij toch meer te weten? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het PP 2024 en het GMM 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je speciale groepen specifiek gericht op fans van onder andere Pinkpop en Graspop.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen