‘Nog niet alle Best Kept Secret 2024 headliners zijn bekend’

Maurits Westerik. Photo: Alex Heuvink

Nadat dinsdag onder andere Justice, Disclosure en PJ Harvey aangekondigd werden door Best Kept Secret 2024, leken de headliners compleet. Maar niets is minder waar. In de nieuwe Festivalpodcast laat BKS-directeur Maurits Westerik weten dat PJ Harvey niet de ONE, maar de TWO afsluit. Er komt dus nog één headliner bij.

Best Kept Secret 2024 vindt volgend jaar plaats van 7 tot en met 9 juni in Hilvarenbeek. Deze week kondigde het festival tientallen acts voor de aankomende editie aan, waaronder met Justice, Disclosure en PJ Harvey drie namen van headliner formaat. Het ideale moment dus om Maurits Westerik, directeur van BKS, te spreken in onze Festivalpodcast.

Op de vraag of Disclosure, Justice en PJ Harvey de afsluiters van hoofdpodium ONE zijn, komt hij met een nieuwtje: “Nee, nee. Er komt nog meer bij.” Vervolgens laat Westerik optekenen dat PJ Harvey geen hoofdpodium-afsluiter is.

“PJ Harvey wilde heel graag naar ons festival komen, maar wilde heel graag op de TWO spelen. Zij gaat voor een hele bijzondere intieme setting.”

Maurits Westerik, festivaldirecteur Best Kept Secret

Wie de ontbrekende headliner is? Dat is voorlopig gissen. Al lijkt het een dansbare act te worden. Westerik zegt er het volgende over: “Na PJ Harvey dansen we af met iets anders moois. Maar we zijn nog een beetje aan het puzzelen.” Ons BKS geruchtenoverzicht blijft voor nu dus geopend.

Verder wordt tijdens het interview in de Festivalpodcast ingegaan op het grote aantal indie-headliners dat op tour is, maar Best Kept Secret links laat liggen. Ook wordt er gevraagd naar de koers van het festival, en natuurlijk welke aangekondigde namen de directeur zelf wil tippen. Luister hier het hele gesprek:

Festivalpodcast

Radiozender KINK presenteert samen met Fesileaks de Festivalpodcast. Festivalfanaten Julia, Judith en Jos komen elke twee weken samen om bij te kletsen over wat hen opviel in de wereld van festivals en live muziek. Van buckethats tot fannypacks, van mainstage tot dixieland en van timetable tetris tot bier: luister je mee naar dit plezier? Tijdens deze periode worden de dikste line-ups gespot, de interessantste trends besproken en heel veel lekkere muziek geluisterd.

Kan jij dus wel wat festival gevoel gebruiken in de donkere maanden? En wil je op de hoogte blijven van het festivalnieuws? Luister dan naar de Festivalpodcast. Voor de echte fanatici is er óók nog het Festival Forum en de speciale Whatsapp groep.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Niet meer beschikbaar.