Advertisement

Organiseer thuis je eigen (mini)festival met deze 10 tips

Photo credit: Nikki Born / Festileaks

De opwinding van de menigte, dikke beats en een magische sfeer. Mis jij ook het festivalgevoel? Geen zorgen, gelukkig is daar een oplossing voor. Met een beetje creativiteit en de juiste tools creëer je een (mini)festival gewoon bij je thuis. Niet alleen voor jezelf, ook voor je vrienden. Wij hebben 10 tips voor je verzameld waarmee je succes boekt.

1. Kies een thema

Elk festival heeft zijn eigen thema. Je maakt het organiseren en inkopen van de juiste benodigdheden een stuk makkelijker door een specifiek thema te kiezen. Ga voor een thema als een tropisch strandfeest, de middeleeuwen of winter wonderland. Met een thema creëer je de perfecte sfeer om een onvergetelijke ervaring te bieden aan je vrienden.

2. Ga aan de slag met decoratie

Decoratie zorgt voor de sfeer, en boodschap en doelstelling van een festival. In het laatste geval hoef je niet zo ver te zoeken, maar met passende decoratie maak je jouw mini(festival) een stuk leuker. Kies voor subtiele elementen of maak je eigen creatieve decorstukken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van decoratie:

  • kleurrijke lampionnen
  • comfortabele kussens
  • parasols met franjes
  • relaxte strandstoelen
  • feestelijke ballonnen

4. Richt een chillzone in

Dansen op de beats is leuk, maar pijnlijke voeten niet. Richt daarom een chillzone in, zodat je vrienden tussendoor kunnen ontspannen van alle activiteiten. Zorg voor comfort en gemak, zodat de zone een oase van rust wordt. Kies voor comfortabele zitplekken als zitzakken, ligstoelen of zelfs opblaasbare zwemringen of -stoelen. Organiseer je het festival in de zomer? Vergeet niet om te zorgen voor voldoende schaduw en verkoeling.

4. Vergeet de verlichting niet

De juiste verlichting is cruciaal bij een festival. Je creëert er namelijk een bepaalde sfeer mee. Kies voor gekleurde lampen, vrolijke lichtslingers of een sprankelende discobal. Daarnaast kun je voor verschillende ruimtes andere verlichting kiezen. Op de dansvloer zijn bijvoorbeeld felle of knipperende lichten ideaal om alle voetjes van de vloer te krijgen. In een chillzone wil je liever gedempte verlichting, zodat de vrienden kunnen ontspannen tussen de activiteiten door.

5. Organiseer activiteiten

Een festival draait niet alleen om muziek. Naast de line-up van verschillende artiesten, biedt een festival allerlei activiteiten om de ervaring naar een hoger niveau te tillen. Kies voor activiteiten die passen bij je thema. Heb je een zomerthema? Organiseer dan bijvoorbeeld een beachvolleybaltoernooi of een cocktailworkshop.

6. Zorg voor drankjes en snacks

Een dagje festival maakt hongerig. Zorg er daarom voor dat je voldoende snacks in huis hebt. Of het nu hartige pretzels zijn of zoete brownies, met een assortiment aan lekker eten maak je iedereen blij. Vergeet daarnaast niet om drankjes te schenken. Denk onder andere aan verfrissende biertjes, kleurrijke cocktails, en non-alcoholisch drinken als frisdrank, mocktails en water.

7. Stel een festivalplaylist samen

Een festival zonder muziek is natuurlijk geen festival. Of het nu dansbeats zijn of de laatste popsongs, het samenstellen van een playlist met een mix van je favoriete artiesten is een must. Kies voor een playlist die een verschillende opbouw heeft. Hierdoor creëer je dynamiek, zodat rustige deuntjes en energieke beats elkaar afwisselen.

8. Investeer in kwalitatieve audio-onderdelen

Wil je de beste muziekervaring op je festival? Dan is het draaien van muziek vanaf een mobiele telefoon niet de beste keuze. Kies er liever voor om te investeren in audio-onderdelen van goede kwaliteit, zoals luidsprekers, speakers of een geluidsversterker. Deze apparaten zorgen voor een helder gebruik en een diepe bas, waardoor de muziek intenser wordt ervaren. Let erop dat je kiest voor audio-onderdelen die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten, zodat je ze op beide plekken neer kunt zetten.

9. Plaats luidsprekers op oorhoogte

Om het geluid zo optimaal mogelijk in de ruimte te verspreiden, raden we je aan om de luidsprekers op een standaard te plaatsen. De standaard zorgt ervoor dat het geluid over de ruimte wordt verspreid, zonder geblokkeerd te worden door mensen of spullen. Bovendien helpt een standaard bij het verminderen van vibratie, zodat het geluid niet vervormd.

10. Maak herinneringen met foto’s en video’s

Elke gelegenheid is een kans om bijzondere herinneringen op te doen. Maak foto’s en video’s van je (mini)festival en deel ze later met je vrienden. Of huur een photobooth, zodat iedereen een selfie kan maken die direct wordt geprint.

Maak thuis je eigen (mini)festival

Mis je de vibes van het festivalseizoen en heb je zin in een feestje? Organiseer dan je eigen (mini)festival thuis. In dit artikel hebben we je 10 tips gegeven om het een succes te maken. Van het kiezen van een geschikt thema tot het maken van herinneringen met foto’s en video’s. Waar wacht je op? Ga aan de slag en creëer je eigen (mini)festival bij jou thuis!