Queens of the Stone Age nu ook kanshebber voor Lowlands 2024

Met een tweetal bevestigingen in augustus lijkt het ons niet ondenkbaar dat Queens of the Stone Age één van de headliners van Lowlands 2024 wordt. De act van het jaar is bevestigd voor enkele festivals in Scandinavië.

Het lijkt er sterk op dat Queens of the Stone Age een lang verblijf in Europa in de planning heeft voor de zomer van 2024. De reeds bekende tourdata van de The End Is Nero-tour gaan op dit moment van vroeg in juni tot halverwege augustus, en daar zien we iets heel interessants: de band is inmiddels bevestigd voor het Zweedse Way Out West en het Noorse \�\�yafestivalen. Beide festivals vinden vroeg in augustus plaats, en daarmee lijkt de weg naar Lowlands 2024 zoals het nu staat wagenwijd open voor de rockers. Kunnen de Lowlanders tien jaar na de laatste passage van de Queens weer rekenen op hoog bezoek?

Josh Homme en Lowlands

Als Queens of the Stone Age inderdaad een van de namen van Lowlands 2024 wordt, gaat dit het vijfde bezoek van Josh Homme met zijn voornaamste broodwinning worden. QOTSA stond er eerder in 1998, 2005, 2010 en 2014. Zijn andere ensemble Eagles Of Death Metal speelde er ook viermaal eerder. En in 2009 brak Homme samen met John Paul Jones, Dave Grohl en Alain Johannes de (toen nog) Grolsch af als onderdeel van surprise-act Them Crooked Vultures. We kunnen er dus voorzichtig vanuit gaan dat de frontman inmiddels wel de weg weet in de Flevopolder. Het zou wel eens een warm weerzien kunnen worden.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Wat zegt de community? 💬

Over de auteur ✍️

Paul Kroon

Heeft gitaren en speelt daar soms ook op. Vindt Queens of the Stone Age de beste band ter wereld.

Meer van Paul