Advertisement

The Rolling Stones kondigt tour door Verenigde Staten aan voor 2024

The Rolling Stones
Foto: Claude Gassian

Zes decennia na hun eerste tour gaan The Rolling Stones weer op pad. De Hackney Diamonds Tour brengt ze in 2024 langs verschillende steden in de Verenigde Staten en Canada.

Met meer dan 2000 concerten op hun naam zijn The Rolling Stones een van de langst tourende bands ter wereld. Een maand geleden liet gitarist Keith Richards al weten dat er plannen zijn om in 2024 dit aantal te verhogen, en op tournee te gaan. Inmiddels is (een deel van) de tour bekend gemaakt: in 2024 gaan ze opnieuw stadions af in zowel de Verenigde Staten als een paar steden in Canada. Ze beginnen de tour in april, in Houston, Texas. De laatste tourdata zijn voorlopig in juli, in Santa Clara, Californië.

Europese zomer data zijn hiermee uitgesloten. De tour is vernoemd naar het meest recente album, Hackney Diamonds, dat in oktober dit jaar uitkwam. Fans kunnen nummers van het gloednieuwe album verwachten, evenals de oude hits.

Europese data?

Met deze aankondiging kunnen we in ieder geval de Europese festivals in juni en juli uitsluiten. Of we nog andere Europese tourdata kunnen verwachten, is onduidelijk. In 2022 tourde de band nog door Europa met hun Sixty Tour. Maar de Europese fans hopen natuurlijk ook het nieuwe album, Hackney Diamonds, live te zien.

Mogelijk keren ze later in 2024 terug naar Europa of nemen ze na dit deel van de tour even rust om begin 2025 de stadions in Europa aan te doen. De heren staan er om bekend om zo de continenten af te wisselen, alles is dus nog mogelijk. Het feit dat ze weer een nieuw album en nieuwe tour hebben aangekondigd laat in ieder geval zien dat de mannen nog steeds niet klaar zijn met het rock ’n roll leven.