Keith Richards hint naar nieuwe tournee van The Rolling Stones

Keith Richards
Photo credit: Femke Valks / Festileaks

The Rolling Stones zijn nog lang niet klaar. Er is nieuw werk op komst, en de heren voelen zich fit. Als we Keith Richards mogen geloven.

The Rolling Stones komt na 18 jaar weer met eigen werk. Na de succesvolle wereldtournee van 2022, waarmee de groep o.a. de Johan Cruijff ArenA aandeed, zijn de leden de studio ingedoken met producer Andrew Watt. Het resultaat, genaamd Hackney Diamonds, ziet op 20 oktober het daglicht. Een tweetal tracks, ‘Angry’ en ‘Sweet Sounds Of Heaven’ (met Lady Gaga en Stevie Wonder) van het aankomende album zijn nu al te beluisteren.

De rock n’ roll-veteranen zijn van plan om met het nieuwe album onder de arm wederom de wijde wereld in te trekken. In een interview met de BBC laat gitarist Keith Richards weten dat er plannen zijn om in 2024 op tournee te gaan. “Als iedereen nog steeds staat; we zijn allemaal in vorm” aldus de 79-jarige Richards. Hij gaat verder: “We kijken elkaar nog niet aan en zeggen: ‘de tijd is op’, we hebben nog steeds heel veel plezier in wat we doen”.

Landgraaf, Amsterdam of…?

In 2014 was The Rolling Stones medeverantwoordelijk voor een legendarische editie van Pinkpop. Met een Nederlands sprekende Jagger, een grapje over Roy Donders, maar vooral ijzersterke songs uit het rijke oeuvre van de groep ging de set op Pinkpop 2014 de boeken in als een onvergetelijk Pinkpop-moment. Zien we de heren tien jaar later terug in Landgraaf, wordt het weer ‘gewoon’ de Johan Cruijff ArenA, of heeft MOJO een andere mooie locatie in gedachten? Waar zie jij de band graag verschijnen in 2024? Ons forum is altijd geopend, wees welkom in het Rolling Stones topic!