Toegewijde fans van Taylor Swift kamperen maandenlang voor de beste plekken bij concert Argentinië

Maandenlang kamperen om vooraan te kunnen staan bij een concert onderstreept de grenzeloze loyaliteit van een groep Argentijnse ‘Swifties’ in de aanloop naar een concertreeks van Taylor Swift. De zangeres komt in november naar Buenos Aires en daar bereiden haar fans zich al maandenlang op voor.

Al sinds juni wisselt een groep trouwe Argentijnse fans van Swift elkaars wacht af voor het Estadio Monumental River Plate in Buenos Aires. Op 9, 10 en 11 november treedt de Amerikaanse zangeres op in de hoofdstad van Argentinië. Deze concertreeks is onderdeel van de tour van Taylor Swift in Latijns-Amerika.

De groep bestaat uit ruim 200 jonge mensen die verdeeld over vier tenten al vijf maanden kamperen voor de locatie waar de concerten van The Eras Tour plaatsvinden. De kaartverkoop van deze concerten was nog niet eens begonnen toen deze meiden al begonnen met het kamperen.

Spreadsheets en strenge regels

Twee meiden staan aan het roer van dit initiatief. Zij houden een spreadsheet bij voor de gehele groep. Hierin staat de verdeling over de vier tenten en de tijd die elke fan heeft doorgebracht in de tent. Hoe meer tijd een fan heeft doorgebracht in een tent, hoe hoger de kans zou zijn dat diegene vooraan komt te staan.

Een fan genaamd Carmen vertelt dat ze meer dan 300 uren in een tent heeft doorgebracht, wat neerkomt op ruim 12 dagen. De organiserende meiden hebben ook regels bedacht, zoals dat iedereen minimaal 18 jaar oud moet zijn. Een aantal regels die gelden en die voor ‘extra punten’ kunnen zorgen, zijn onder andere het doorbrengen van een hele nacht en gedurende een storm. Dit levert dubbele punten op.

Iedereen die meedoet is verplicht om minimaal één nacht per maand door te brengen en minstens zestig uur per maand aanwezig te zijn. Ook mogen de ‘die-hard’ Swifties alleen tijd doorbrengen in de tenten wanneer ze volledig vrij zijn en geen andere verantwoordelijkheden hebben zoals school of werk. Als ze niet aan de regels voldoen, worden ze uit de spreadsheet verwijderd.

Kritische voetbalfans

Volgens de kamperende Taylor Swift-fans is niet iedereen blij met hun aanwezigheid bij het stadion. Wanneer er voetbalwedstrijden plaatsvinden van CA River Plate wordt er vaak naar de Swifties gejoeld. De politie plaatst daarom hekken rondom de tenten en adviseert de kampeerders om in de tenten te blijven wanneer er wedstrijden plaatsvinden.

Ook krijgen de meiden vaak opmerkingen of vragen naar hun toegeroepen zoals: “Hoef je niet te werken?”, “Ga toch naar school”, of “Douchen jullie wel?!” Ze laten zich hierdoor niet uit het veld slaan. En het einde is ook in zicht: de Argentijnse die-hard fans van Taylor Swift hoeven het nog maar een kleine week vol te houden in de tenten, want dan vindt het concert plaats.