Volledige line-up Hellfest 2024 met Metallica bekend

De line-up van Hellfest 2024 is bekend. We weten het nu zeker: Metallica komt het festival headlinen. Daarnaast kondigt het festival de komst van onder andere headliners Avenged Sevenfold en Machine Head en een geweldige undercard met The Prodigy, Mr Bungle, Emperor en nog veel meer aan.

Hellfest 2024 onthult meer dan 160 nieuwe acts voor de aankomende editie. De line-up is bekend, het is volgend jaar 27 tot en met 30 juni weer smullen geblazen in het Infernopolis. Naast de reeds aangekondigde Foo Fighters en Queens of the Stone Age is nu bekend dat Metallica, Avenged Sevenfold en Machine Head de overige headline spots invullen voor het Franse festival.

Naast ijzersterke headliners biedt het festival zoals altijd ook weer een baklading aan pareltjes. Zo vallen Mr Bungle, Batushka, Frank Carter & The Rattlesnakes, Kanonenfieber en Karnivool alvast op. Check hieronder alle nieuw aangekondigde namen voor Hellfest.

Line-up

Gezien Hellfest 178 nieuwe namen heeft aangekondigd, hieronder een aantal van de meest interessante nieuwe namen:

Metallica

De aller grootste metalband staat volgend jaar op het grootste Franse metalfestival. Dat de legendarische band volgend jaar op Hellfest staat mag geen verrassing heten, toch zullen de Hellfest ‘24 kaartjesbezitters in hun handen wrijven met deze boeking.

Hierbij namelijk ook direct slecht nieuws: het festival is zo populair, dat alle combi tickets elk jaar binnen enkele uren uitverkocht zijn. Wie nog iets van Hellfest 2024 wil zien zal begin 2024 geluk moeten hebben wanneer de dagkaarten in de verkoop gaan. Gelukkig schiet en streamt ARTE elk jaar weer livebeelden van hoge kwaliteit.

En wat betreft de band, iedereen kent Metallica. Dus hierbij een aantal minder bekende feitjes. Drummer Lars Ulrich verhuisde van Denemarken naar Amerika om professioneel tennisspeler te worden, zowel zijn vader als opa waren prof tennisser, bij Lars liep het iets anders. Daarnaast is Metallica de eerste band die in één jaar tijd op alle zeven continenten optrad. Inclusief een optreden op Antarctica dus: Freeze ‘Em All.

Hellfest Logo

Hellfest 2024

Locatie
Frankrijk
Clisson, Frankrijk
Datum 27-30 juni 2024
Tickets Kopen