Advertisement

De leukste festivals die ook geschikt zijn voor kinderen

Wanneer we denken aan een festival, dan denken we natuurlijk direct aan een concert of festival met verschillende DJ’s. Toch zijn er ook ontzettend veel festivals die vooral gericht zijn op kinderen en wat dus niets te maken heeft met de dikste line-ups. Wil jij in 2024 een keer wat anders dan naar de dierentuin, speeltuin of een pretpark? Dan hebben wij een aantal te gekke festivals met allerlei leuke activiteiten voor kinderen die je absoluut in je agenda moet zetten.

Nu snappen we ook wel dat je misschien geen zin hebt om naar de andere kant van Nederland te rijden, maar het is wel goed om te onthouden. Wie weet voor later. De kans dat je namelijk een keer toe bent aan iets anders dan de standaard uitjes, is vrij groot, kunnen we je uit ervaring vertellen.

Het KinderFestiVal

Eén van de meest populaire festivals voor kinderen is het KinderFestiVal. Dit festival staat bekend om zijn gezinsvriendelijke sfeer en diverse activiteiten voor jong en oud. Van circusworkshops tot muzikale optredens, er is altijd iets te beleven. Je kinderen zullen zich geen moment vervelen terwijl jij geniet van de muziek en de gezellige sfeer. Uiteraard is het niet verstandig om hier met jonge kinderen naartoe te gaan. Allereerst houden ze het niet zo lang vol en ten tweede kunnen ze zich er niet zo goed vermaken als de wat oudere kinderen. Ondanks dat dit festival wel geschikt is voor kinderen van 2 tot 12 jaar, is het verstandiger om pas te gaan wanneer de kinderen een jaar of 6 zijn.

Het FamilieFestival

Voor een dag vol plezier voor het hele gezin moet je bij het FamilieFestival zijn. Dit festival biedt een combinatie van entertainment voor zowel volwassenen als kinderen. Of je nu wilt dansen op livemuziek of deelnemen aan creatieve workshops, hier kan het allemaal. Ontdek samen met je kinderen nieuwe talenten en creëer mooie herinneringen tijdens dit unieke festival. Het leuke aan dit festival, is dat niets moet en alles mag. Dus of de kinderen nu wel of niet mee willen doen, alleen kijken mag ook!

FestiBos

Houd je van de natuur én festivals? Dan is het FestiBos echt iets voor jou en je kinderen. Dit festival wordt gehouden midden in het bos en biedt allerlei leuke activiteiten die geïnspireerd zijn op de natuur. Ga op avontuurlijke ontdekkingstocht, leer alles over de verschillende planten en dieren, en geniet van de prachtige omgeving. Het FestiBos is een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Nog veel meer leuks

Naast deze te gekke festivals, is er natuurlijk nog veel meer leuk te doen voor de kinderen. Wat dacht je van een voorstelling van hun favoriete tekenfilmheld of een optreden van K3 of een van de vele andere populaire artiesten? Is dit toch niet helemaal wat je zoekt of wil je gewoon wat meer inspiratie? Kijk dan eens op Uitmetkinderen.nl voor de leukste uitjes geschikt voor het hele gezin. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk filteren op leeftijd, locatie, maar ook type uitje waar je naar op zoek bent.