Advertisement

Ga je naar een festival? Overnacht dan op een vakantiepark in de buurt

Waar veel festivals maar een dag duren, zijn er ook veel festivals waarbij je 2, 3 of zelfs 4 dagen onder de panne bent. Je kunt je dus wel voorstellen dat je dan ook ergens zal moeten slapen. Nu heb je vaak wel de mogelijkheid om in een tentje op het festivalterrein te kunnen slapen, maar of dit helemaal is wat je zoekt? Het nadeel is vaak dat je letterlijk niets anders hebt dan een tent. Je telefoon opladen moet je bij een centraal punt doen en douchen en toiletteren moet in een gezamenlijk gebouw. Voor sommigen is dat reden genoeg om te kiezen voor een vakantiepark in de buurt. Wil jij weten waarom? Wij vertellen het je!

Van alle gemakken voorzien

Het overnachten in een tent op het festivalterrein is ontzettend romantisch en gezellig, maar kent ook wel ongemakken. Kies je voor een huisje op een vakantiepark, dan heb je alle gemakken die je normaal thuis ook hebt. Dat wil zeggen dat je allereerst beschikt over een goed bed, waarin je heerlijk kunt slapen en ook kunt douchen in een badkamer waarbij je geen rekening hoeft te houden met tientallen anderen die ook graag willen douchen. Nadat je wakker bent, kun je rustig ontbijten om je vervolgens klaar te maken voor de tweede dag. Dus stel dat je een lang weekend naar de Zwarte Cross gaat, boek dan voortijdig je huisje op vakantiepark Sallandshoeve, zodat je in ieder geval verzekerd bent van een eigen badkamer en toilet en ook rustig kunt ontbijten voordat je naar het festivalterrein gaat.

Vrijheid om te gaan en staan waar je wilt

Een lang weekend naar een festival is vaak een flinke aanslag op ons lichaam. Hoe fijn is het dan dat je niet direct op het moment dat je wakker wordt, aan hoeft te staan omdat je op het festivalterrein verblijft? Door bijvoorbeeld een heerlijke vakantie in een lodgetent te boeken, heb je alle vrijheid om bijvoorbeeld eerst rustig uit te slapen, te gaan ontbijten en vervolgens eerst even een uurtje of twee te relaxen voordat je weer naar het festival toe gaat. Ook bepaal je helemaal zelf wanneer je teruggaat en hoef je niet bang te zijn dat je tot in de late uurtjes last hebt van de muziek. Reden genoeg dus om lekker een vakantiehuisje te boeken op een vakantiepark een paar kilometer verderop.

Goede verbinding van festivalterrein naar vakantiepark

Wanneer je ervoor kiest om te overnachten op een vakantiepark in de buurt van het festival waar je naartoe gaat, dan is de kans groot dat je echt niet de enige bent. Wat we daarom dus ook vaak zien, is dat er een pendelbus rijdt tussen het vakantiepark en het festival. Dit geeft je de mogelijkheid om gewoon rustig met de bus te kunnen gaan en jij je dus geen zorgen hoeft te maken over het parkeren van de auto en al helemaal niet over de drukte die er vaak is op het moment dat het festival is afgelopen.