Advertisement

Pixies en Future Islands naar Lokerse Feesten 2024

Photo: Travis Shinn

Lokerse Feesten 2024 deelt de eerste twee namen van het festival aan de Grote Kaai in Lokeren. Zowel Pixies als Future Islands staan maandag 5 augustus op de mainstage laat de organisatie weten.

Lokerse Feesten vindt in 2024 plaats van 2-11 augustus in het centrum van Lokeren, wat ergens tussen Gent en Antwerpen ligt. Met 10 dagen is er ruimte voor een enorm aanbod aan artiesten. Enkel Pixies en Future Islands zijn tot nog toe bekend gemaakt, het is nog even wachten op de rest van de line-up. Beide acts treden op op maandag 5 augustus op de mainstage. Of één van de twee ook de afsluiter van de dag is, is nog niet bekend.

Pixies

Pixies maakt een comeback op de Lokerse Feesten, nadat ze eerder in 2017 al op het festival stonden. De Amerikaanse alternatieve rock band brak door in de jaren 80 en zijn een belangrijke en invloedrijke band geweest. Met nummers als ‘Where is my mind?’ en ‘Gigantic’, wisten ze zelfs artiesten als Kurt Cobain te beïnvloeden.

Aankomende zomer gaat de band volop op tour. De tour start 8 maart in Dublin en voert hen tot eind augustus langs verschillende poppodia en festivals. In Nederland is de band te zien op 20, 21 en 22 maart 2024 in Paradiso. Of de band óók festivalshows gaat spelen in Nederland is nog onduidelijk, welkom zijn ze zeker.

Future Islands

Future Islands staat bekend om nummers als ‘Ran’, ‘Long Flight’ en ‘Seasons’. Met deze nummers én een nieuw album komen ze aankomende zomer naar België. Vrijdag 26 januari 2024 komt het nieuwe album People Who Aren’t There Anymore uit. De eerste singles van het album zijn al uitgebracht. Ter promotie van het album start de band in maart haar tour in Zuid-Amerika, in augustus staan ze in België.

Of er in de tussentijd nog een festivalshow in Nederland gespeeld wordt is onduidelijk. In 2018 stond de band nog op Best Kept Secret 2018, de line-up voor BKS 2024 is nog niet volledig bekend, dus wellicht dat we de band daar nog een keertje terug zien.

Wie verzekerd wil zijn van een plekje vooraan bij Pixies en Future Islands kan vanaf 13 december om 12:00 uur een kaartje kopen voor de Lokerse Feesten via de website. Er zijn zowel dag als 10-daagse tickets beschikbaar.

Lokerse Feesten Logo

Lokerse Feesten 2024

Locatie
België
Lokeren, België
Datum 2-11 augustus 2024
Tickets Kopen