Slipknot op 5 december 2024 naar Amsterdam

Slipknot komt in 2024 naar Europa en het Verenigd Koninkrijk. Tijdens Sinterklaas volgend jaar staan de heren in de Ziggo Dome in Amsterdam. Opvallend is het ontbreken van een Belgische of Luxemburgse doorkomst. Is de eerste headliner voor Graspop 2025 hiermee al bekend?

Afgelopen zomer stond Slipknot nog op onder andere Graspop Metal Meeting 2023 en Hellfest 2023. Hoewel het optreden op Graspop wat tegenviel, is de band nog altijd enorm populair. Om het 25e jubileum van de eerste Europese tour te vieren reizen ze in december 2024 onder andere af naar Amsterdam. Op pakjesavond staan de Amerikanen in de Ziggo Dome. En ze komen niet met lege handen: Bleed From Within, dat eerder dit jaar nog een ijzersterke set speelde op Dynamo Metalfest 2023, mag mee op tour.

Slipknot

Dé nu-metalband werd opgericht in 1995. En lijkt met de aankomende tour de nostalgische kaart te spelen. Zo kwam een Slipknot website online die veel wegheeft van een tijdcapsule van 1999. Een jaar na de oprichting brengt de band in eigen beheer haar eerste album uit: Mate.Feed.Kill.Repeat. De opvolger hiervan, Slipknot, komt in 1999. Met “Wait And Bleed” en “Spit It Out” kent het album twee hits. Gepaard met veel touren en een ongelooflijke live energie wint de band al snel aan populariteit.

Zo komt Slipknot in 1999 voor het eerst langs in Nederland, 14 december in de Melkweg. Een hoop optredens volgen, waaronder de legendarische show op Dynamo Open Air 2000. De energie van de beginjaren is de band inmiddels helaas wat verloren. Mogelijk heeft dit iets te maken met de onrustige periode die de heren doormaken.

Een maand geleden liet de band namelijk weten niet verder te willen met drummer Jay Weinberg. Weinberg, die dit niet zag aankomen, nam in 2014 de plaats van originele drummer Joey Jordison in. Hoewel niemand Joey kan en wil doen vergeten, werd Weinberg een van de sterkste onderdelen van de band. Momenteel is er nog altijd geen vervanger bekendgemaakt. Het is dan ook nog onduidelijk wie er volgend jaar in Amsterdam achter de drums mag plaatsnemen.

Tickets

Tickets voor de tour gaan vrijdag 15 december om 10:00 in de verkoop, en zijn te koop via Ticketmaster en de website van Slipknot.