Advertisement

Troye Sivan op 20 juni 2024 naar AFAS Live

Photo: Stuart Winecoff

Popliefhebbers, zet je schrap! Volgend jaar geeft hitkanon Troye Sivan een show in de Amsterdamse AFAS Live.

De Australische acteur en muzikant pakt in 2024 groots uit. In het kader van zijn nieuwe langspeelplaat Something To Give Each Other maakt hij zijn grootste tour tot dusver bekend. Troye Sivan reist onder andere af naar de AFAS Live voor één van de stops. Daarnaast staan er nog 16 optredens op de planning verspreid over heel Europa. Troye Sivan noemt het concert ‘een grote popshow, een feest, de beste nacht van ons leven’. De verwachtingen liggen in ieder geval hoog voor 20 juni.

Voor het optreden zijn staanplaatsen beschikbaar à €49,28. De verkoop start op 8 december om tien uur ’s ochtends. De voorverkoop begint al enkele dagen eerder. Het is nog mogelijk om je daarvoor in te schrijven via zijn website. Wie zich nu aanmeldt, ontvangt op 5 december een exclusieve code om als een van de eersten je kaartje te bemachtigen.

Twee Grammy’s

Het is pas de derde show ooit van de Australiër in Nederland. Troye Sivan begon ooit in de grote zaal van Paradiso, maar groeide in 2019 al uit naar het formaat van de AFAS Live. Daar komt hij volgend jaar dus weer terug met een bak nieuwe hits. De kaartjes voor zijn voorgaande passages waren stijf uitverkocht.

Sinds zijn vorige tour heeft Sivan niet stilgezeten. Hij werkte onder andere samen met andere bekendheden als Charli XCX en Lauv. Met zijn golden poptouch weet hij keer op keer aanstekelijke nummers uit te brengen. De singles van zijn laatste plaat, ‘Rush’, ‘One Of Your Girls’ en ‘Got Me Started’, leveren hem de grootste commerciële successen op van zijn muziekcarrière. ‘Rush’ werd zelfs genomineerd voor twee Grammy’s.

Festivalshows

Een concert midden in de zomer; dat maakt de kans op festivalshows voor Sivan wel een stuk kleiner. Vorige week werd de zanger al wel aangekondigd voor Primavera Sound in Barcelona. De Spaanse stad krijgt daarvoor in ruil geen losse zaalshow. Er staan (nog) geen andere festivaloptredens op de planning. Een debuut van Troye Sivan op de weides van Nederland lijkt door de show in de AFAS Live dus minder waarschijnlijk.

Hebben de Belgen meer geluk? Misschien gaat het publiek daar wel de eerste festivalshow van deze muzikant meemaken. De tour eindigt een week voor de start van Rock Werchter 2024. En een Belgisch optreden staat vooralsnog niet in het schema. Wellicht komt Sivan daar nog een vleugje pop brengen volgende zomer.