De belangrijkste data om in de gaten te houden voor Lowlands 2024

Lowlands 2023, photo credit: Nikki Born / Festileaks

Vooruitblikken op de volgende editie van je favoriete festival is een heerlijke traditie. In dit artikel lees je meer over de belangrijkste data voor de volgende editie van Lowlands. Wanneer komen de eerste namen, informatie over de kaartverkoop en het blokkenschema naar buiten? Wij kijken terug naar vorige jaren en helpen je zo de belangrijkste data voor Lowlands 2024 te omcirkelen in je agenda.

Festivalbeleving is natuurlijk meer dan een dagdeel of weekend genieten op een mooi aangekleed terrein. De voorpret begint voor ons de dag na de vorige editie al. Niets is minder waar voor Lowlands 2024. Vaak lopen deze bekendmakingen in aanloop naar het festivalweekend van december tot en met juli. We hebben alle data van de afgelopen jaren voor je op een rijtje gezet. Zo zie je wanneer ongeveer de nieuwe bekendmakingen volgen!

Eerste namen voor Lowlands

Ieder jaar wordt direct na het festivalweekend de volgende editie bekendgemaakt. Zo vindt de komende editie van Lowlands plaats op 16, 17 en 18 augustus 2024. Voor deze editie zijn er vooralsnog wel al geruchten, maar eerste namen zijn er nog niet. Dat is wel logisch als we naar voorgaande data kijken. Over het algemeen maakt Lowlands de eerste namen namelijk rond eind januari bekend. We verwachten de eerste namen op woensdag 31 januari 2024!

Gebaseerd op bovenstaande informatie kan je altijd in de laatste week van januari heel alert zijn op Lowlands-nieuws. Op basis van bovenstaande tabel zien we dat Lowlands op woensdag 31 januari het eerste nieuws de ether inslingert.

Line-up en volledig blokkenschema

Omdat het festival in augustus plaatsvindt, is de line-up vaak pas eind juli helemaal compleet. Traditiegetrouw werd het blokkenschema op de laatste donderdag van juli gedeeld met een speciale uitgave van de Lowlands-krant, gebundeld aan het NRC. De krant komt inmiddels niet meer fysiek uit, maar het blokkenschema komt wel nog steeds op dezelfde dag uit.

Op basis van voorgaande jaren denken wij dat je donderdag 25 juli 2024 kunt blokken in je agenda om alle clashes van het blokkenschema uit te zoeken. Het festival kennende ben je daar wel even mee bezig!

Aankondiging én start ticketverkoop

Eigenlijk hangt de aankondiging van de ticketverkoop van Lowlands altijd samen met de bekendmaking van de eerste acts. Daarmee kun je dus rond eind januari ook gelijk de aankondiging én ticketverkoop verwachten. In voorgaande jaren kregen festivalgangers van de vorige editie de kans om in de voorverkoop eerder festivalkaartjes te scoren, de kans is groot dat dit ook voor de komende editie geldt.

Vaak deelt Lowlands in de eerste drop gelijk al een aantal grote namen, soms zelfs alle headliners in één keer. Een echte Llowlander weet dat je er met de kaartverkoop snel bij moet zijn. Het festival staat er namelijk om bekend snel uit te verkopen.

Door de data van de voorgaande twee jaren te combineren denken we dat je op zaterdag 3 februari 2024 klaar kan zitten voor jouw felbegeerde Lowlands-tickets voor augustus 2024. Markeer die dag vast in je agenda, want het festival is al een aantal jaar op rij strak uitverkocht. Soms zelfs binnen een paar minuten.

Wanneer zijn de tickets echt uitverkocht?

Lowlands is al jaren een van de meest bezochte festivals van Nederland. Sinds 2017 is het dan ook ieder jaar uitverkocht geweest. Alle 65.000 tickets voor 2023 waren binnen 15 minuten al uitverkocht met grote publiekstrekkers als Billie Eilish, Underworld en Charlotte De Witte. Wij kunnen niet wachten tot we eind januari worden verlost met Lowlands-nieuws! Een ding is zeker: je zult er vroeg bij moeten zijn wil je jezelf verzekeren van een ticket.

Meer speculeren over Lowlands 2024?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste geruchten over Lowlands en meespeculeren over de namen van 2024? Praat dan mee op ons Lowlands Festival Forum!

Ga je komend jaar voor het eerst naar Lowlands en wil je overal op voorbereid zijn? Lees dan voor je tickets koopt onze Lowlands-startergids even door. Dan heb je gelijk nog meer voorpret!

Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.