Advertisement

De beste spelletjes om te spelen op een festival

Photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Het leven bestaat om te spelen, en waar dat bovenal goed lukt is op een festival. Wanneer iedereen in z’n sas is, vrij van verplichtingen aan werk of familie, kunnen de trossen los worden gegooid. Met deze spelletjes vermaak je je het best!

Drankspelletjes

De spelletjes die het meest worden gespeeld op festivals zijn waarschijnlijk drankspelletjes. Een heerlijke activiteit als je met z’n allen voor je tentje zit, en er heeft altijd wel iemand een stock kaarten bij. Bussen is de ultieme klassieker, ook Fuck The Dealer doet het altijd goed. Misschien heeft iemand wel een pingpongballetje bij? Dan sta je voor je het weet de beerpongen met elkaar.

Reisversies van ‘echte’ spellen

Wil je wat serieuzer aan de slag? Bij een festival dat wat langer duurt heb je altijd wel wat tijd om te doden op de camping. Voor spelletjesfanaten zijn er reisversies van ‘echte’ spelletjes: waar wat meer concentratie in gaat zitten dan een simpel drank spelletje, maar wel in een handige compacte verpakking. Catan, Rummikub Triominos hebben bijvoorbeeld zo’n variant. Spellen als Qwixx, Uno, Weerwolven of Boonanza lenen zich ook uitstekend voor als je op pad bent!

Activiteiten van het festival zelf

We moeten ook niet onderschatten wat de festivals zelf allemaal organiseren. Los van de officiële line-up met dj’s of bands, zijn er doorgaans ook allerlei randactiviteiten te vinden op een festival. Sommige merken pakken bovendien uit met enorme activaties waar je spelletjes kunt spelen. Wat we zelfs wel eens hebben gezien op een festival is een casino waar je zonder registratie naar binnen kon lopen. Of een levensgrote versie van Stef Stuntpiloot! Het kan soms zo gek mogelijk niet.

Outdoor games

Tot slot een categorie spelletjes die zich goed lenen als je wat meer de ruimte hebt, wat gelukkig vaak wel zo is omdat festivals plaatsvinden op uitgestrekte grasvelden. Namelijk de spelletjes die zich buiten afspelen. Veel ken je er misschien nog wel van toen je kind was: zoals tikkertje of verstoppertje. Maar je kunt (als het weer het toelaat) ook heerlijk badmintonnen, voetballen of lummelen op een festival(camping). Het vergt in sommige gevallen natuurlijk wel wat voorbereiding als het gaat om meenemen van de juiste gear.

Zo zie je maar: je hoeft je niet te vervelen op festivals. De zaken die de organisatie voor je regelt zijn net zo interessant als de tijd die je zelf met je vrienden