Advertisement

De voordelen om met de fiets naar een festival locatie te gaan

Ga jij regelmatig naar een festival? Dan weet je ook vast als geen ander hoe vervelend de logistiek soms geregeld is. Vooral wanneer je met de auto of bus gaat, kan het soms enorm lang duren voordat je op de plaats van bestemming bent om over de terugreis nog maar te zwijgen. Een goede manier om ervoor te zorgen dat je eenvoudig door alles en iedereen heen kunt manoeuvreren, is door op de fiets te gaan.

Uiteraard is dit alleen mogelijk op het moment dat je bijvoorbeeld naar een festival in de buurt gaat of ervoor kiest in de buurt op een vakantiepark te blijven slapen en daar een fiets te huren. Omdat er nog veel meer voordelen zijn, hebben we er een aantal voor je uitgepikt die we graag met je willen bespreken.

Goed voor de gezondheid

Een van de eerste voordelen van fietsen naar een festival is dat het je gezondheid ten goede komt. Fietsen is een geweldige vorm van lichaamsbeweging, het zorgt ervoor dat je hartslag omhoog gaat en dat je calorieën verbrandt. Dus terwijl anderen misschien in de rij staan voor de pendelbus of in de file staan, heb jij al een flinke dosis beweging gehad. Bovendien helpt fietsen je spieren te versterken en je conditie te verbeteren, waardoor je direct een stuk fitter begint aan het festival. Natuurlijk is dit voor de meesten niet de voornaamste reden waarom ze met de fiets gaan, maar is het wel een prettige bijkomstigheid. Heb je nu geen fiets en wil je graag een nieuwe elektrische fiets aanschaffen, waarmee je dus onder andere naar een festival kunt fietsen, dan is het eerst goed je te verdiepen in welke elektrische fiets het beste is om te kopen. Stel dat je vaak korte stukken fietst, dan is een fiets met een wat kleinere actieradius bijvoorbeeld prima.

Beter voor het milieu

Je kunt je voorstellen dat wanneer je naar een groot festival gaat waar tientallen of soms zelfs honderden bussen stationair staan te prullen, dat dit niet bepaald bevorderlijk is voor het milieu. Kies je ervoor om met de fiets te gaan, dan heb je natuurlijk geen last van uitstoot. Dus stel je nu eens voor dat 10 procent ervoor kiest om met de fiets te gaan, dan scheelt dit al een hele hoop. Omdat we ons ook kunnen voorstellen dat dit niet altijd mogelijk is, is het wel aan te raden dan te kijken naar een manier van vervoer die minder uitstoot in plaats van helemaal niets.

Geld besparen

Geld besparen is altijd mooi meegenomen, toch? Als je met de fiets naar een festival gaat, hoef je geen geld uit te geven aan dure parkeerkosten of het OV. Je hebt alleen maar een goed slot nodig om je fiets veilig te stallen. Bovendien kun je dankzij je fiets ook kosten besparen op eten en drinken. Veel festivals staan namelijk toe dat je je eigen eten en drinken meeneemt, maar dit kan vaak zwaar zijn om mee te sjouwen. Met de fiets kun je gemakkelijk een koelbox met lekkernijen meenemen zonder je rug te overbelasten. Zo kun je geld besparen én jezelf verwennen met je favoriete snacks.