Pukkelpop 2024 maakt Fred again.. en Stormzy bekend als eerste headliners

Laat die festivalnamen maar stromen! Pukkelpop trapt de bekendmaking van haar line-up voor 2024 af met Britse grootheden: Fred again.. en Stormzy.

Twee van de headliners van het Kiewitse festival zijn daarmee bevestigd. Fred again.. heeft zichzelf in een mum van tijd omhooggewerkt en pakt daarmee in 2024 een headlinerstatus. Ook Stormzy neemt een hoge positie in. De twee acts uit het Verenigd Koninkrijk hebben de eer om als eerste namen op de poster van Pukkelpop 2024 te paraderen. Deze acts sluiten op vrijdag 16 augustus het hoofdpodium af. Met iets meer dan een half jaar te gaan tot het festival begint, krijgt de voorpret nu alvast vorm.

Wie kunnen we komende editie nog meer verwachten op Pukkelpop? Het lijkt erop dat we niet lang meer hoeven te wachten. De overige headliners volgen binnenkort. Dan start ook de kaartverkoop om tickets te bemachtigen voor aankomende zomer. Met de aankondiging van zowel een producer als rapper heeft het festival alvast een mooi divers schot gelost voor de start van de 2024-editie.

Pukkelpop 2024

Al sinds 1985 maakt Pukkelpop elk jaar de weides van Kiewit onveilig. Het evenement viert, door twee gemiste edities in de coronaperiode, in 2024 haar 38e editie. Pukkelpop valt ook komende zomer weer tegelijkertijd met het Nederlandse Lowlands. Beide festivals hebben daarom een grote overlap in hun line-up. Lowlands presenteert vandaag alvast het eerste deel van haar line-up.

In België wordt er echter nog een schepje bovenop gedaan met niet drie, maar vier dagen vol muzikale hoogtepunten. In 2023 presenteerde het festival internationale grootheden als Billie Eilish en The Killers, maar ook eigen trots als Angèle. Met acht podia kon er tegelijkertijd gedanst worden bij Moderat of gebeukt bij Amelie Lens. Of je moest jezelf even in tweeën splitsen om zowel de shows van King Gizzard & The Lizzard als Loyle Carner bij te kunnen wonen. Kortom: het belooft weer een bonte boel te worden op Pukkelpop 2024.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen