Advertisement

Zo geniet je het meest optimaal na van een festival

Photo credit: Femke Valks / Festileaks (Bospop 2022)

Festivals zijn geweldig, maar er is ook een groot nadeel. Ze gaan voorbij. Vrij snel zelfs: vaak al na een dag, of anders na een weekend. Maanden naar uitgekeken en ineens is het klaar. Zonde! Gun jezelf een goede nazorg: op deze manier geniet je nog het langst na van een festival.

Zorg voor voldoende content

De sleutel zit hem natuurlijk in voorbereiding. Het is toch altijd net een beetje jammer om terug te komen van een geweldig weekend, om er achter te komen dat je alleen een aftandse selfie op een dixie hebt gemaakt. Leuker is het als je fotorol volstaat met vette foto’s en video’s van alle mooie momenten. En dan het liefst ook nog in een beetje goede kwaliteit, dus niet met je oude Nokia maar met een beetje nieuwe telefoon zoals de Samsung S24 Ultra geschoten. Scherpe beelden, wel zo chill.

Check de aftermovie

Hoe goed je zelf ook content kunt maken, het festival zelf heeft een heel team aan professionals lopen om het óók te doen. Zij kunnen bovendien met z’n allen op veel meer plekken zijn dan jij in je eentje. En dus is de officiële festival aftermovie waarschijnlijk het allervetste om terug te kijken en weer helemaal terug in de sferen van het festival te komen. Soms moet je er best wel effe op wachten, maar dat is het meestal wel waard. Tomorrowland deed zelfs een première van hun aftermovie in een bioscoop. Dan weet je dus hoe serieus organisatoren het nemen.

Luister nog eens naar de playlist

Muziek heeft de magische eigenschap om zich vast te klampen aan bepaalde plekken of momenten. Hoor je alleen al de eerste noot van sommige liedjes, dan ben je meteen weer in Zuid-Frankrijk of op je studentenkamer. Wonderlijk! Zo werkt het natuurlijk ook met de tracks die je het meeste opvallen op een festival. Van tevoren heb je misschien al wel de officiële festival playlist geluisterd, maar hier is een tip: maak achteraf óók nog een playlist. Met de songs die het hoogtepunt van je bezoek vormden, en waar je hele specifieke herinneringen bij hebt. Die kun je jaren later nog luisteren – dat is pas duurzaam nagenieten!