Alle Lowlands line-up posters sinds 1993 op een rij

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Jaarlijks trekken duizenden mensen eind augustus naar Biddinghuizen voor een weekend vol ijzersterkte acts. Maar welke acts hebben er allemaal op het festival gestaan? Wij zetten alle Lowlands line-up posters voor je op een rij.

Lowlands posters

1993

De poster van de allereerste editie van Lowlands! Met The Smashing Pumpkins, Urban Dance Squad, Rage Against the Machine en Iggy Pop zijn er in 1993 al headliners van formaat aanwezig. En dat voor maar 75 gulden!

1994

Op de tweede editie zijn onder meer Blur, Oasis en Jeff Buckley te vinden. Daarnaast ook een van de grote namen van 2023: Underworld.

1995

40 gulden duurder dan twee jaar ervoor, maar daar krijg je ook wat voor terug. The Chemical Brothers, Beck en The Prodigy zijn in 1995 te zien. Maar ook de eerste Lowlandspassages van Foo Fighters en Green Day vinden plaats in dit jaar.

1996

Geen namen op deze poster. Staat er dan ook niemand op de line-up? Natuurlijk wel! Onder meer Björk, The Offspring en Supergrass staan op de planken. Wat opvalt aan deze line-up: Los Lobos. Die van ‘La Bamba’, ja.

1997

Een poster die qua styling niet zou misstaan in een aflevering van Spongebob Squarepants. Qua muzikale aankleding zit het ook goed op deze jaargang. Met Foo Fighters, Rammstein, Blur en Faith No More staan er veel hedendaagse grootheden in Biddinghuizen.

1998

Met acts als Faithless, Junkie XL en Fatboy Slim is het dansen geblazen dit jaar. Maar ook voor de liefhebbers van gitaren is er veel te genieten: Deftones, Beasty Boys en Therapy? staan namelijk ook op het programma.

1999

Het jaar waar Prince nog een prachtig nummer over maakte. Hij staat er niet mee op Lowlands, maar dat jaar staan Soulwax, dEUS en Pinkpopgrootheden Krezip er wel.

2000

De eerste Lowlands van het nieuwe milennium. Zoals de poster al doet vermoeden, staat de line-up dat jaar bol van de goede acts. Onder andere Coldplay, Muse en Blink-182 brengen hun muziek ten gehore.

line-up posters

2001

Met 57.500 verkochte kaarten wordt het bezoekersrecord dit jaar verbroken. De festivallers krijgen daar heel wat moois voor terug. Onder meer System Of A Down, Pulp en Placebo staan op de planken.

2002

Door het Festileaks-publiek verkozen tot de allerslechtste line-up van Lowlands ooit. Dat krijg je ervan als je Nickelback op je festival uitnodigt. Acts zoals Tiësto en Within Temptation kunnen het niveau van het evenement dat jaar niet opkrikken

2003

Met de line-up van dit jaar revancheert het festival zich goed. Met Beck, Foo Fighters en Live kunnen de bezoekers zich prima vermaken. Op deze editie kan ook de eerste passage van Kings of Leon gevierd worden.

line-up posters

2004

Het format van de posters wordt weer aangepast. Nu is weer duidelijk te zien wie er bovenaan de line-up prijken. Franz Ferdinand staat er dus in 2004 al en elke keer als ze terugkeren in Biddinghuizen worden ze met gejuich ontvangen. Ook LCD Soundsystem wordt deze editie uitgenodigd.

2005

Volgens het Festileaks-publiek is dit dan de allerbeste line-up die Lowlands ooit gehad heeft. Met Queens of the Stone Age, Nick Cave en Pixies valt daar ook zeker wat voor te zeggen. Ook nog een honourable mention voor toenmalig minister-president Balkenende die ook gewoon op de line-up staat.

2006

Alex Turner en consorten zijn er in 2006 ook al bij, net als het jaar ervoor. Daarnaast ook andere grote namen zoals Massive Attack, Anouk en wederom Muse.

2007

Een editie van het festival waarin er weer genoeg te smullen valt. Met The Killers, Motörhead en Arcade Fire staan er headliners van formaat. Verder ook nog Editors die we nog op veel meer Lowlandsposters terugzien.

line-up posters

2008

Liefhebbers van punk kunnen hun hart ophalen dit jaar op Lowlands. Sex Pistols komen er de tent afbreken. Met ook Nightwish en Dropkick Murphys komen de fans van zware gitaren er zeker goed vanaf deze editie.

line-up posters

2009

Bij gebrek aan een poster van de 2009-editie, zie je hierboven de cover van de Lowlands programmakrant. Geen namen te vinden op dit beeld. Toch zijn er genoeg acts te zien op Lowlands dit jaar: onder meer The Prodigy, Snoop Dog en Arctic Monkeys staan op het programma.

2010

Wederom een jaar zonder line-up poster. Een nieuw decennium begint en daarmee komen er ook nieuwe grote acts opdagen. Tame Impala, Mumford & Sons, The National en vele anderen maken dit jaar hun opwachting.

2011

De kaarten worden dit jaar vroeger dan aangeboden, vanwege de btw-verhoging in 2011. Uiteindelijk verkoopt deze jaargang in recordtempo uit. Binnen twee uur zijn alle tickets weg. Gelukkigen met een kaartje kunnen kijken naar De Jeugd Van Tegenwoordig, Elbow en Beady Eye, de oude band van Liam Gallagher.

line-up posters

2012

Hoera, Lowlands is jarig! Het is de 20e keer dat het festival plaatsvindt. Dat wordt goed gevierd met shows van o.a. The Black Keys, Disclosure en Skrillex.

2013

Wederom een line-up waar je u tegen zegt, met kleppers als Kendrick Lamar, Twenty One Pilots en The 1975. Verder staat ook de grootste thrashmetalband ooit op het podium, SLAYEEEEEEEER!

2014

Dit jaar verloopt de kaartverkoop wat stroever. Lowlands verkoopt wel uit, maar wel pas twee maanden nadat de ticketsverkoop is gestart. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de stijging van de ticketprijzen. Met onder meer Stromae, Imagine Dragons en Volbeat krijgen ze er wel veel moois voor terug.

line-up posters

2015

De line-up is weer op de poster te zien dit jaar. Het affiche is dan ook weer goed gevuld. Met Ben Howard, Passenger en Paolo Nutini hoog op de poster, is het in 2015 genieten voor de liefhebbers van singer-songwriters. Desondanks verkoopt deze jaargang niet uit.

2016

Wederom een editie die niet geheel uitverkocht raakt. Wel staat er een hele bijzondere act gepland tijdens dit jaar. Turner Youri van Gelder mag namelijk zijn ringoefening die hij zou doen in de Olympische Finale, uitvoeren.

2017

Editie nummer 25 alweer en een jaar waarin veel veranderde. De Alpha is aangepast en het campingterrein is meer bij het festivalterrein geïntegreerd. Ook de vormgeving van de poster is flink onder handen genomen.

line-up posters

2018

Hip-hop heeft een heel grote invloed op de editie van 2018 met headliners zoals Gorillaz, Kendrick Lamar en N.E.R.D. Daarnaast staat ook popkoningin Dua Lipa hoog op het affiche.

2019

De laatste Lowlands voor de coronacrisis en wat een editie was het. De terugkeer van New Order is een feit en ook popfenomeen Billie Eilish is te zien in 2019.

line-up posters

2022

We mogen weer. Eindelijk weer de weide in. Duizenden festivalgangers mogen eindelijk weer hun tent opzetten en genieten van muziek van o.a. The Opposites, Goldband en Stromae.

2023

Het jaar van de vrouwelijke acts! Billie Eilish keert terug, dit keer als headliner. Ook Charlotte De Witte en Florence + The Machine (die helaas moest afzeggen) mogen de Alpha afsluiten. Andere opvallendheden op deze poster zijn Franc Moody en Underworld: vrij unieke boekingen in het festivalseizoen van 2023.

Nog meer Lowlands historie

Heb je nog niet genoeg gekregen van alle Lowlands historie hierboven? Lees dan snel verder, want we hebben van de afgelopen edities ook alle onvergetelijke momenten op een rij gezet.

Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.