IDLES maakt deepfake van Coldplay’s Chris Martin

De samenwerking van 2024 die je niet meteen zou verwachten: IDLES en Chris Martin van Coldplay. Toch sluiten beiden de handen in ineen voor een nieuwe videoclip.

Aan het begin van deze eeuw scoorde Coldplay een wereldhit met het nummer ‘Yellow’. In de videoclip – die bijna 25 jaar oud is – slentert Martin langs het strand terwijl hij de kijker toezingt. De frontman van Coldplay is in de nieuwe video van IDLES nog even jong als toen. Met behulp van deepfake technologie lijkt het net alsof hij het nummer ‘GRACE’ zingt.

Helaas heeft Martin zijn eigen keelgeluid niet aan het nummer toebedeeld, noch meegewerkt aan het liedje. Wel hielp hij graag mee aan het idee van Joe Talbot, de frontman van IDLES. In een droom bedacht hij dat ‘GRACE’ deze video moest krijgen. Zijn droom kwam dus letterlijk uit, met dank aan Martin.

De nieuwe clip van IDLES.

Album en festivalshows

De Britse band zit niet stil en komt aanstaande vrijdag met een nieuwe langspeelplaat. Eerder bracht IDLES naast ‘GRACE’ al twee andere nummers uit: ‘Gift Horse’ en ‘Dancer’, waarvan die laatste een samenwerking met LCD Soundsystem is. Het is drie jaar geleden sinds de postpunk groep het laatste album Crawler uitbracht.

Nieuwe muziek betekent logischerwijs ook nieuwe festivaloptredens. Vorig jaar braken de heren nog het podium van Down The Rabbit Hole 2023 af. In maart staan ze met een uitverkochte show in de AFAS Live. Een mooie opwarmer voor de reeds bevestigde optredens op Rock Werchter 2024 en Lowlands 2024. Heel misschien komt onze droom van een cover van ‘Yellow’ dan wel uit.