Advertisement

Wereldtour brengt Pearl Jam langs Europa in zomer 2024

Photo: Femke Valks / Festileaks

Pearl Jam kondigt weer eens een wereldwijde tour aan. In juni en juli 2024 staan de rock-giganten onder andere in Manchester, Berlijn en op Mad Cool in Madrid. De band heeft (nog) geen shows in de Benelux op de planning staan.

In het huidige tourschema ter ere van het aanstaande album Dark Matter komen geen Nederlandse en Belgische data voor. Hoewel de Amerikanen natuurlijk niet misstaan als headliner op bijvoorbeeld Pinkpop 2024 of Rock Werchter 2024 is de kans op een doorkomst op die festivals klein: beide festivals hebben de headliners al binnen.

Wel is er ook voor de Nederlandse en Belgische fans goed nieuws. De eerste single van het aankomende album Dark Matter staat namelijk online. Het volledige album komt naar verwachting 19 of 26 april uit.

Hieronder vind je alle voorlopige Europese tourdata:

  • 22 juni – Dublin
  • 25 juni – Manchester
  • 29 juni – Londen
  • 2 & 3 juli – Berlijn
  • 6 & 8 juli – Barcelona
  • 11 juli – Mad Cool, Madrid
  • 13 juli – NOS Alive, Lissabon

Eerder dit jaar gingen er al geruchten rond over een Europese tour van Pearl Jam in 2023. Deze tour heeft uiteindelijk nooit plaatsgevonden, mogelijk vanwege hardnekkige stemproblemen van frontman Eddie Vedder. Nu de band zelf haar tour aankondigt, lijkt die er toch echt te komen.

Pearl Jam

Pearl Jam is een van de grootste bands voortkomend uit de grunge-scene. De Amerikanen produceren prachtige studio albums, en staan bekend als één van de beste live bands aller tijden. Met de sprong vanaf de camera-arm op Pinkpop 1992 staat de band voor altijd in het geheugen van de Pinkpop liefhebbers gegrift. Ook brachten ze Rock Werchter meerdere memorabele momenten.

Voorlopig lijkt het er niet op dat er komend jaar weer een Pearl Jam optreden op deze festivals de geschiedenisboeken in kan. Wel spelen de heren een aantal festivals, Mad Cool 2024 en NOS Alive 2024 staan op het programma. Mogelijk worden hieraan nog data toegevoegd.