Gerucht: Pearl Jam terug naar Europa in 2023

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Via de Franse radio duikt ineens een opmerkelijk gerucht op. Philipe Manœuvre weet het zeker: Pearl Jam komt op 8 juni 2023 voor een concert naar Parijs. De band moest vorig jaar een aantal shows afzeggen door Eddie Vedder’s stemproblemen. Keert Pearl Jam dit jaar nog terug voor een Europese zomervakantie?

Het is wat met die radio-DJ’s die hun mond voorbij praten. Eerst bevestigde een BBC-Jock dat Foo Fighters deze maand nog met nieuw werk zou komen. En nu weet Philipe Manœuvre van het Franse radiostation RFM te melden dat niemand minder dan Pearl Jam komende zomer nog terugkeert naar Europa. De band uit Seattle geeft volgens hem op 8 juni 2023 een show in Parijs. Het fragment waar Manœuvre dit min of meer ‘bevestigt’ is (voor zij die een woordje Frans spreken) hier rond 32:50 te beluisteren.

Op zich niet een heel gekke gedachte. De grunge-giganten moesten vorig jaar een aantal shows afzeggen door de hardnekkige stemproblemen van frontman Eddie Vedder. Waaronder het eerste optreden van het tweeluik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Komt de band terug naar Europa voor een goedmaak-tour en pikken ze nog wat extra steden mee? Vooral in Praag en Wenen zullen de fans hier oren naar hebben.

Matt Cameron?

Als dit waar is, gaat dit optreden dan plaatsvinden met Matt Cameron? De drummer wordt ook gelinkt aan Foo Fighters om aankomende zomer plaats te nemen op de drumkruk die Taylor Hawkins een jaar geleden achterliet. Hoewel de bronnen tot nu toe vaagjes zijn (The Sun, o.a.) is het een interessante gedachte. Cameron was aanwezig bij het Taylor Hawkins tribute concert in de VS en speelde daar de (vooral onder drummers) fanfavoriet ‘Low’ met Grohl en co. Smaakte dit misschien naar meer?