Ticketprijzen Pukkelpop 2024 bekend; goedkoop alternatief voor Lowlands?

Photo: Jokko

Combitickets voor Pukkelpop 2024 kosten €279. Voor dagtickets betaal je dit jaar €125. Zorg ervoor dat je zaterdag 2 maart om 11:00 uur klaarzit om tickets te scoren, want dan begint de verkoop.

Naast een nieuwe lading namen, maakt Pukkelpop ook de ticketinfo voor de komende editie bekend. Komend jaar krijg je vier dagen toegang tot het Kiewitse festival voor €279. Wie enkel het dagprogramma aansprekend vindt, kan ook een dag afreizen naar Pukkelpop 2024. Dan betaal je €125.

Wil je volgend jaar genieten van dit Belgische festival, dan kun je de eerste kaartjes kopen vanaf zaterdag 2 maart om 11:00 uur via tickets.pukkelpop.be. Zet je telefoon, laptop en tablet maar alvast schrap!

Stijgende prijzen

Het komt niet als een verrassing dat de ticketprijs dit jaar verder is gestegen. De verhoogde kosten van onder andere artiesten, personeel en apparatuur zien we terug in onze eigen portemonnee. Vorig jaar betaalde je voor een combiticket €265 en kostte een dagticket €119. Festileaks rekende uit wat je – naast entreekosten – nog meer kwijt bent voor 24 uur Pukkelpop.

Goedkoper dan Lowlands?

Pukkelpop wordt vaak gezien als de Belgische versie van Lowlands (of andersom, natuurlijk!). De twee festivals vinden in hetzelfde weekend plaats, kennen ongeveer dezelfde capaciteit en ook de line-up overlapt elk jaar voor een groot deel. Vergelijken is dus aantrekkelijk, en daar valt specifiek dit jaar specifiek iets op.

De ticketprijs van Pukkelpop is met €279 op het eerste gezicht namelijk een stuk goedkoper dan die van Lowlands, waar je dit jaar €325 neertelt voor een kaart. Een verdere analyse laat zien dat het genuanceerder ligt. Kampeerders betalen op Pukkelpop namelijk nog een toeslag van minimaal €25, waardoor de totaalprijs voor hen op €304 uitkomt. Maar: Pukkelpopgangers kunnen wel flink besparen op hun vervoerskosten. Met hun ticket reizen ze (in heel België) gratis met het openbaar vervoer.

Jarenlang was de ticketprijs voor de twee festivals ongeveer hetzelfde. In 2022 betaalde je nog €250 voor Lowlands en €245 voor Pukkelpop. Kamperen was toen op beide festivals inbegrepen; bij Lowlands is dat voor de goede orde nog steeds zo.

Met het snelle uitverkopen van Lowlands, wordt Pukkelpop voor steeds meer Nederlanders een aantrekkelijk alternatief. Zeker als je verder kijkt dan alleen de prijs. In bovenstaande snippet uit de Festivalpodcast wordt nog eens ingezoomd op beide lineups. Daarin wordt besproken dat Pukkelpop de laatste jaren iets de overhand lijkt te hebben als het puur op grote namen op het affiche aankomt.

Pukkelpop 2024 line-up

De kaartverkoop voor Pukkelpop 2024 barst los met headliners Sam Smith, Charlotte De Witte Fred again.., Stormzy, Goldband, The Offspring en Queens of the Stone Age op het affiche. Ook is er plek voor onder andere Rise Against, Skrillex en Jorja Smith. En daar blijft het niet bij: de lineup is nog lang niet compleet. Pukkelpop vindt komend jaar plaats in het zonovergoten of kletsnatte augustus, van de 15e tot en met de 18e.

Hype jezelf alvast helemaal op voor Pukkelpop 2024 met de Festileaks afspeellijst. Hij wordt aangevuld zodra er nieuwe acts aan het affiche worden toegevoegd:

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen