Advertisement

Ambassadeurs van de Vrijheid bekend: Son Mieux, Claude, Flemming en Wende

Son Mieux op Festifallz 2021
Photo: Femke Valks / Festileaks

In 2024 zetten opnieuw bekende Nederlandse artiesten zich in voor de vrijheid. Op 5 mei vieren zij Bevrijdingsdag met een aantal optredens door het hele land.

De letter ‘m’ zit weer in de maand, wat betekent dat we steeds dichter in de buurt van de eerste festivals van 2024 komen. Na een hoop geweld in het paasweekend en oranje vlaggetjes op Koningsdag, staan op 5 mei de bevrijdingsfestivals in de agenda.

Tijdens komende editie zijn Son Mieux, Claude, Flemming en Wende te zien op het podium. Zij mogen met trots de titel ‘Ambassadeur van de Vrijheid’ dragen. Daarmee treden ze in de voetstappen van Froukje, MEAU en Tabitha die vorig jaar stad en land afreisden op Bevrijdingsdag.

De artiesten houden zich niet alleen bezig met optreden. In de aanloop naar de feestdag zetten ze zich ook in voor het thema ‘vrijheid’. Claude schrijft daarvoor een verhaal over het onderwerp, terwijl Wende zich specifiek verdiept in de vrijheid van meningsuiting. Son Mieux gaat in gesprek met een Russische artiest die is gevlucht. Ten slotte maakt Flemming een podcast waarin hij meer vertelt over zijn roots in Suriname.

Gratis entree

Sommige festivals lichtten al een tipje van de sluier op van het programma. Zo staat Claude op de hoofdpodia in Utrecht, Zeeland en Groningen. Op die laatste spot je tevens onder andere Froukje en Sophie Straat. Son Mieux speelt een thuiswedstrijd in Den Haag en bezoekt daarnaast ook Friesland en Drenthe (samen met Merol, Dotan en Jett Rebel). Flemming is te zien in Brabant, Flevoland en Overijssel, waar ook Chef'Special, Sticks en Rondé op de poster staan. Wende staat vooralsnog alleen op het bevrijdingsfestival in Haarlem. Binnenkort worden de overige namen bekendgemaakt.

Ook dit jaar kun je een hoop mooie artiesten gratis bekijken op 5 mei. Dat leek eerder nog even spannend, omdat de kosten voor het organiseren van de festivals flink waren gestegen. Om het voortbestaan van de evenementen te kunnen garanderen, biedt de overheid een extra financieel steuntje.

Ga jij in jouw provincie een feestje bouwen op Bevrijdingsdag? Of kijk je liever nog even verder welke evenementen dan worden georganiseerd? Festileaks helpt je een handje op weg met dit overzicht.

Bevrijdingsfestival Fryslan Logo

Bevrijdingsfestival Fryslan 2024

Locatie
Nederland
Leeuwarden, Nederland
Datum 5 mei 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen