Combitickets Pukkelpop 2024 in recordtempo uitverkocht

Photo: Philippe Denayer

Twee dagen na de start van de verkoop zijn de combitickets voor Pukkelpop 2024 al uitverkocht. Zo snel ging het in de recente geschiedenis van het festival nog nooit. Er zijn nog wel beperkt dagtickets verkrijgbaar.

Een grote belangstelling voor het Belgische Pukkelpop komende zomer. Het was afgelopen jaar pas op 12 juli dat de combitickets voor het festival uitverkocht waren; ook bij de voorlaatste ‘reguliere’ editie in 2019 was het de maand juli waarin het uitverkocht-bordje op de deur mocht. Maar voor Pukkelpop 2024 zijn deze dus binnen 48 uur op. Ook de VIP combitickets zijn vergeven.

Wie er nog bij wil zijn, is aangewezen op dagtickets. Maar ook die gaan hard: maandagochtend waren de vrijdagtickets (met Fred again.. en Stormzy) voor 70% verkocht en zaterdagtickets (met Charlotte De Witte, Sam Smith en Goldband) voor 60%. De zondag (met Queens of the Stone Age en The Offspring) lijkt vooralsnog het minst in trek.

Verrast

De organisatie van Pukkelpop is zelf ook verrast door het snelle uitverkopen van de combitickets. Woordvoerder Frederik Luyten zegt bij Het Belang van Limburg: “Het is echt bijzonder hard aan het gaan. Dat hadden we zelf ook niet meteen zien aankomen. (…) Mensen hebben duidelijk veel goesting in Pukkelpop.”

Pukkelpop maakte afgelopen weken stapsgewijs de line-up bekend. Naast de al genoemde namen komen ook onder meer RAYE, Skrillex, Jorja Smith, Rise Against, The Smile, Fontaines D.C., Soulwax en Sugababes langs in Kiewit, België. Dat is op ongeveer 2 uur rijden van Utrecht. Meer aanvullingen op de affiche volgen nog.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Jos Willemsen

Verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Festileaks. Woont linksvoor. Co-host van de Festivalpodcast. Liefhebber van alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt. Altijd wachtend op lasers. Zijn er ook kluisjes?

Meer van Jos