Dit is de naam en releasedatum van Dua Lipa’s derde album

Radical Optimism! Niet alleen een fijne manier om te leven, maar ook de titel van het aankomende derde album van Dua Lipa. De plaat komt uit op vrijdag 3 mei.

Dua Lipa is volop bezig met de promotie van haar derde era. Afgelopen najaar kwam al leadsingle ‘Houdini’ uit en momenteel staat ‘Training Season’ op hoge rotatie bij alle radiostations. Er volgt deze zomer ook een handjevol festivalshows (onder meer op Rock Werchter 2024), en de geruchten over een stadiontour (die ook Nederland wel eens aan zou kunnen doen) worden steeds sterker.

Tracklist

Het enige dat nog ontbrak: een nieuw album. De opvolger van monsterhit Future Nostalgia uit 2020. Maar daar is nu ook duidelijkheid over: Radical Optimism komt uit op 3 mei. De plaat bevat 11 nummers en werd samen gemaakt met Kevin Parker van Tame Impala. De tracklist ziet er als volgt uit:

 1. End Of An Era
 2. Houdini 
 3. Training Season 
 4. These Walls 
 5. Whatcha Doing 
 6. French Exit
 7. Illusion 
 8. Falling Forever 
 9. Anything For Love 
 10. Maria 
 11. Happy For You
De albumcover voor Radical Optimism

‘Popbliss’

Dua over het langverwachte album: ‘A couple years ago, a friend introduced me to the term Radical Optimism. It’s a concept that resonated with me, and I became more curious as I started to play with it and weave it into my life. It struck me – the idea of going through chaos gracefully and feeling like you can weather any storm. At the same time, I found myself looking through the music history of psychedelia, trip hop, and Britpop. It has always felt so confidently optimistic to me, and that honesty and attitude is a feeling I took into my recording sessions.’

Het Amerikaanse magazine Rolling Stone mocht Radical Optimism al luisteren, en is er tamelijk radicaal optimistisch over. Ze noemen het album ‘popbliss’ en omschrijven het als ‘uniquely en utterly Dua Lipa: ‘confident dance pop fully of witte Instagram-caption-ready one-liners’. Het zou doordrenkt zijn van de energie van Dua’s geboortestad Londen en belichaamt de rauwheid, eerlijkheid, zelfverzekerdheid en vrijheid van de Britpop uit de jaren ’90.