Advertisement

Geruchten over stadiontour Dua Lipa worden sterker

Photo: Tyrone Lebon

Wie stiekem de hoop al had verloren om Dua Lipa nog live te zien in Nederland dit jaar, mag toch weer voorzichtig optimistisch zijn. De geruchten over een nieuwe tour zwellen namelijk aan.

Dua Lipa is niet weg te slaan uit de hitlijsten met haar nieuwste hits ‘Houdini’ en ‘Training Season’. Twee dansplaten die makkelijk de voetjes kunnen krijgen op de festivalweides of in de stadions. Toch heeft de zangeres slechts een handjevol optredens aangekondigd deze zomer. Vier festivals om precies te zijn: Rock Werchter in België, Mad Cool in Spanje, NOS Alive in Portugal en Open’er in Polen.

Die shows werden al in november aangekondigd, en sindsdien werd het stil op tourgebied. Door het lang uitblijven van nieuws werden fans al even bang dat de popster het deze zomer zou houden bij slechts twee festivalweekenden. Maar volgens The Sun wordt het geduld binnenkort beloond met een gigantische verrassing: de op het eerste gezicht kleine festivaltour lijkt onderdeel van een enorme Europese stadiontour. Een bron verklapte dat “Dua Lipa werkelijk overal zal staan in 2024” en zich klaarmaakt voor haar eerste tour langs stadions.

Eerste leaks

Hoewel er nog geen stadionshows officieel bevestigd zijn, zijn de eerste concerten wel al gelekt. Op de website van Pula Tourism is te lezen dat Dua op 8 en 9 juni optreedt in de Pula Arena in Kroatië, een spectaculair Romeinse amfitheater. Kroatische media speculeerden in januari al over een mogelijke doorkomst van de zangeres. Toen zou het in de wandelgangen zelfs over vier shows in de Pula Arena gaan, die misschien later nog officieel worden toegevoegd.

Stukje bij beetje kunnen zo steeds meer landen afgevinkt worden. Zo wordt bovendien een optreden verwacht op het Sunny Hill Festival eind juli in Kosovo. Dua Lipa organiseert het evenement samen met haar vader in hun geboorteland. Sunny Hill werd in 2023 niet georganiseerd, maar keert komende zomer terug voor een vierde editie. Tot nu toe stond de popster elk jaar op de line-up van haar eigen festival.

Daarnaast is Dua Lipa nog steeds een belangrijke kanshebber voor een plek op het grote podium van Glastonbury. Festivaldirecteur Emily Eavis verklapte eerder dat ze in 2024 twee vrouwelijke headliners heeft geboekt. De line-up wordt deze week nog verwacht.

Amsterdam ArenA?

Naderen we dan nu toch echt het Dua Lipa Season? Een Nederlands lek hebben wij nog niet boven water gehaald, maar misschien is dat heel snel ook niet meer nodig. Haar nieuwe plaat, genaamd Radical Optimism, werd deze week aangekondigd voor een release op 3 mei. Grote kans dat een touraankondiging niet lang na zo’n albumaankondiging zit. De zangeres draaide de laatste tijd sowieso al volop promo voor haar nieuwe era, waaronder shows bij de BRIT awards, de Grammys en The Graham Norton Show.

Hopelijk slaat de popprinses ons kikkerlandje niet over. In 2022 speelde ze nog twee uitverkochte shows in de Ziggo Dome, maar komende zomer lijken de pijlen dus gericht op grotere venues. Daar maar naar kijken dan: de Amsterdam ArenA heeft nog voldoende plek in de tweede helft van juni, dus die lijkt voor de hand te liggen. Maar ook het Malieveld in Den Haag mist nog een optreden van statuur dit jaar en het Goffertpark in Nijmegen heeft nieuwe concerten beloofd. Kortom: ruimte genoeg, kom maar door met die shows!