Advertisement

2023 rustig voor Goffertpark, maar nieuwe concerten op komst voor 2024

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het was in in 2023 stiller dan we gewend zijn in het Nijmeegse Goffertpark. Veel acts gaven de voorkeur aan een show in de Johan Cruijff ArenA of een andere buitenlocatie. Maar daar komt in 2024 verandering in.

De vogels in het Nijmeegse Goffertpark weten niet wat hen overkomt. Waarbij ze in 2022 Red Hot Chili Peppers en Rammstein om de oren kregen, was 2023 een relatief rustig jaar. Terwijl er vorig jaar nog groots bekend werd gemaakt dat concertorganisator MOJO tot 2027 maar liefst vier concerten per jaar mag organiseren in de Vierdaagsestad.

Maroon 5 had afgelopen zomer de weide moeten vullen. Door een tegenvallende kaartverkoop werd het optreden van de groep naar de Ziggo Dome verplaatst. Ook spelen producties en logistiek een grote rol: mega-acts als Metallica, Coldplay en Harry Styles reisden afgelopen zomer rond met een podium en/of lichtshow wat ingericht is op indoorconcerten. Het concert van Muse vond afgelopen zomer plaats op het Malieveld, een bewuste keuze volgens MOJO. Omdat de groep in 2019 al in Nijmegen stond. Daarnaast gaven andere grote acts als Rammstein, Bruce Springsteen en Guns N' Roses de voorkeur aan een buitenlocatie elders.

Goffertpark 2024

Toch zijn zowel MOJO als de gemeente Nijmegen optimistisch over de toekomst. “Concerten horen bij de stad en kennen een lange en sterke traditie”, meldt een woordvoerder van de gemeente aan De Gelderlander. De vriendschap blijkt wederzijds, want MOJO kijkt terug op 56 succesvolle georganiseerde concerten in het park en voelt zich als organisator na al die tijd nog steeds zeer welkom.

We mogen er dan ook voorzichtig vanuit gaan dat de Waalstad in 2024 gewoon weer terug te vinden is in menig tourschema. “Het lijkt erop dat we richting het zestigste concert komen in 2024”, aldus de concertorganisator. En bingo! Daarmee mag het welbekende gissen weer beginnen. Gaat Paul McCartney zijn shows eindelijk inhalen? En waar zijn de recent herboren Foo Fighters aankomende zomer te zien nu Pinkpop 2024 achter het net lijkt te vissen?

Photo credit: Femke Valks / Festileaks