Advertisement

Mad Cool 2024 kondigt krimp aan: minder bezoekers, minder artiesten, minder stages

Photo: Davey de Goeij (Festileaks)

Volgens bezoekers van voorgaande Mad Cool edities was er genoeg ruimte voor verbetering, en daar wordt nu naar geluisterd. Het festival kondigt een flinke reeks verbeteringen aan die meer gefocust lijkt te zijn op kwaliteit, dan kwantiteit.

Mad Cool 2024 gaat flink op de schop. Op zo’n beetje elk denkbaar vlak pakt de organisatie het terrein flink aan om zo de wensen van de bezoekers tegemoet te komen. Zo gaat het aantal podia tijdens de aankomende editie van acht naar zes, om het aantal clashes en geluidsoverlast zo veel mogelijk tegen te gaan. Ook maakt het festival de gewaagde keuze om de capaciteit van het publiek te verlagen voor meer bewegingsruimte en algehele doorstroom van het publiek. Natuurlijk is dit niet alles, de organisatie pakt nog veel meer aan, zoals hieronder te zien.

Line-up Mad Cool 2024

Hoewel Mad Cool 2024 lijkt te krimpen in de kwantiteit, staat de kwaliteit nog altijd als een huis. Met Dua Lipa, Pearl Jam, Måneskin en The Killers als headliners komt de bezoeker er niet bepaald bekaaid af. Bovendien mag alles daaronder er ook zeker zijn. Wat dacht je van: The Smashing Pumpkins, Janelle Monae, Greta Van Fleet, Bring Me the Horizon en nog veel meer. Lijkt een festival in de Spaanse zon je wat? Dan komt dat heel goed uit, want zowel weekend- als dagtickets zijn nog ruimschoots verkrijgbaar. Voor een bijna ouderwets te noemen prijs van €210,- heb je al een ticket voor alle vier de dagen (10 t/m 13 juli) in de pocket. Liever een dagje festivallen? Dan ben je voor €89,- van harte welkom, dan kun je ook nog iets van de stad zien.

Twijfel je nog, of wil je meer weten over Mad Cool? Lees dan onze highlights van Mad Cool 2023.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2024

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 10-13 juli 2024
Line-up
The Killers
Måneskin
REMA
Tickets Kopen