Nick Cave dropt nieuwe single en album aankondiging

Photo: Kerry Brown

Gisteren berichtten we nog dat Nick Cave iets van plan was. Inmiddels weten we dat dit inderdaad om een nieuwe single, en een aankomend album met zijn band Nick Cave & The Bad Seeds gaat.

De nieuwe single ‘Wild God’ van het gelijknamige album Wild God is daar. Zoals de naam doet vermoeden neemt Cave je in het nummer mee in één van de laatste vluchten van een zieke, stervende Wild God. Het muzikale matcht met het tekstuele, en brengt een typisch Nick Cave and the Bad Seeds geluid.

Tevens laat de band weten dat het nieuwe album uitkomt op 30 augustus. In de webshop van Nick Cave kan je het album alvast pre-orderen. Net als de bijbehorende Wild God merch, waaronder sokken, shirts, truien en een cap. De kleding komt net als het album op 30 augustus uit. Ideaal voor je outfit prep dus.

Tour?

Een album release is niet compleet zonder tour. Gezien het album eind augustus uitkomt lijkt een Europese doorkomst van Nick Cave en zijn Bad Seeds dus op zijn vroegst na die tijd plaats te vinden. Wil je Nick Cave toch al eerder live zien? Dan moet je wel eerst de halve wereld over vliegen. In zijn thuisland staan er in april en mei nog voldoende concerten op het programma.