Advertisement

Nick Cave teaset aankondiging

festivalacts top 100 van 2022
Photo credit: Ruben Bodelier / Festileaks

Nick Cave is iets van plan. Op zijn website prijkt een lichte achtergrond met de tekst ‘Wild God’. De timer daaronder loopt af om 18:15 uur, het is dus niet lang meer wachten tot we meer weten.

Momenteel weet nog niemand dus zeker wat Nick Cave precies van plan is. Gezien de tekst ‘Wild God’ lijkt een aanstaand album de meest logische verklaring. Iets wat alleen nog maar meer aannemelijk wordt wanneer je het interview met Nick Cave in de Louis Theroux Podcast van juli vorig jaar erbij betrekt.

In de podcast aflevering gaat Nick Cave onder andere in op zijn jeugd, de dood van zijn zoons, zijn verslaving, maar ook dat hij weer in de studio aan het werk is: “I’m in the process of writing new songs for a Bad Seeds record”. Ten tijde van het interview had hij samen met Warren (Ellis), een van de bandleden, al enkele dagen in de studio achter de rug. Voorafgaand hieraan hebben de heren al een lang proces afgerond waarin ze de teksten hebben geschreven.

Screenshot van https://www.nickcave.com/

Nick Cave and the Bad Seeds

Een nieuw album van Nick Cave and the Bad Seeds lijkt dus aanstaande. Bij een nieuw album, hoort in de meeste vallen ook een tour. Momenteel heeft Nick Cave in 2024 nog enkel tourdata voor Australië aangekondigd, zonder The Bad Seeds. Deze shows vallen allemaal in april tot en met mei.

Volop ruimte dus voor een tour later in het jaar, ter promotie van het nieuwe album, in Europa. De laatste keer dat we Nick Cave inclusief Bad Seeds in Europa mochten verwelkomen dateert terug naar 2022. Toen stond de band onder andere op Best Kept Secret 2022. Eerder stonden de alternative grootheden ook al op Down The Rabbit Hole, en in de Ziggo Dome en de Heineken Music Hall, inmiddels beter bekend als de AFAS Live.