Advertisement

Reünie Pulp strekt tot in 2025: hoop op Nederlandse show blijft

Pulp

De Britpopband Pulp is sinds 2023 weer actief, en trekt ook aankomende zomer door Europa. Tot op heden zit er echter geen show in Nederland of België in de pijplijn, maar we mogen nog steeds blijven hopen.

Frontman Jarvis Cocker van Pulp bevestigde tijdens de presentatie van zijn laatste project ‘Biophobia’ dat de reünietour namelijk tot zeker 2025 doorgaat. “We are playing some more [shows] this year and we will play some more next year,” vertelt Cocker aan NME.

Pulp treedt sinds mei 2023 na een pauze van 10 jaar weer op, en staat ook aankomende zomer op een aantal Europese festivals. Ze doen een rondje langs de Primavera Sound festivals in Spanje en Portugal begin juni, en een rondje Scandinavische festivals in augustus. Het tourschema bevat daarmee nog een flink aantal gaten; echter zijn de affiches voor de passende festivals in Nederland inmiddels redelijk gevuld.

Sinds de bekendmaking van de reünieshows leek Pulp een gedroomde (sub)headliner te zijn voor bijvoorbeeld Best Kept Secret 2024 of Down The Rabbit Hole 2024, maar zij hebben de line-up inmiddels zo goed als rond. Ook komende zomer hoeven we dus niet meer op ‘Common People’ of ‘Disco 2000’ op de festivalweides te rekenen.

Ook een eventuele zaalshow was inmiddels waarschijnlijk wel aangekondigd. De hoop op een Nederlandse stop tijdens deze reünietour leek daarmee gevlogen, maar met de nieuwe uitspraken van Cocker blijft die toch staan. Nieuwe kans in 2025 dan maar. Fingers crossed!