Advertisement

Veel overlast op het spoor tijdens festivalzomer 2024: o.a. Lowlands en Zwarte Cross getroffen

Foto: Kamiel Scholten

Komende zomer moeten festivalgangers rekening houden met overlast op het spoor. Het wordt een stuk lastiger om station Amersfoort te bereiken.

Lekker met je campingspullen en je blikje bier in de trein naar Lowlands of de Zwarte Cross 2024. Het is de ultieme manier om op een duurzame en gezellige manier het evenement te bereiken. Helaas wordt dat dit jaar voor sommige festivalgangers een moeilijke opgave. ProRail kondigt namelijk werkzaamheden aan tussen 4 juli en 19 augustus. De overlast vindt plaats rond station Amersfoort, waar vijf kilometer spoor aan vervanging toe is.

Amersfoort is een belangrijke halte voor wie richting de Zwarte Cross in Lichtenvoorde reist. Of wie nog een stukje naar boven moet naar Lowlands in Biddinghuizen. Beide festivals vinden plaats tijdens de geplande werkzaamheden. Het is nog niet duidelijk hoe de planning van ProRail er precies uitziet. Wel is bekend dat er drie weken lang helemaal geen treinen langs Amersfoort rijden. Vanuit Amsterdam kun je vier weken niet naar Amersfoort toe; voor Utrecht betreft het vijf weken overlast.

Wijziging terugweg Sziget Express

Nederlandse festivals zijn niet de enige die worstelen met de werkzaamheden bij dit knooppunt. Ook de Sziget Express moet uitwijken. Het beruchte vervoersmiddel dat je van Amersfoort helemaal naar Boedapest brengt voor Sziget 2024, vertrekt komende zomer nog wel gewoon volgens plan vanuit Amersfoort. Maar let op: vanwege de overlast wordt je op de terugweg afgezet in Utrecht, niet Amersfoort. Een veranderd eindpunt mag de pret en het feest in de Sziget Express natuurlijk niet drukken. Er zijn nog zitplaatsen te koop.

De festivalgangers van Lowlands hebben alternatieve reismogelijkheden. Een andere duurzame en relaxte optie is het boeken van een touringcar, die je oppikt in de buurt en afzet voor de ingang van het terrein. Wil je liever al je hebben en houden in je kofferbak stoppen, dan zijn er nog parkeertickets beschikbaar. De Zwarte Cross maakt op een later moment meer informatie bekend over het reizen van en naar locatie.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.