Advertisement

Wéér een enorme show voor SZA, maar waar blijft een Nederlandse datum?

SZA kondigde vandaag een grote show aan in Londen: op 29 juni gaat ze daar Hyde Park vullen. Het is de zoveelste enorme spot die ze pakt in navolging van het succes van haar album S.O.S. Maar waarom is er nog geen stop in Nederland tijdens deze zegetour?

SZA voegt zich bij een rijtje ijzersterke headliners op BST Hyde Park in Londen. Deze zomer staan daar ook onder meer Robbie Williams, Shania Twain en Kings of Leon. Op de dag dat SZA de poster aanvoert, komen als voorprogramma ook onder meer Snoh Aalegra en Sampha mee.

Hyde Park: dat is geen klein veldje. En dat geldt ook voor de rest van SZA’s zomertour: ze is ook headliner op het Spaanse megafestival Primavera Sound en op het Deense Roskilde. Die enorme spots zijn een gevolg van het succes van haar album S.O.S. uit 2022.

Vooralsnog komt de ‘Kill Bill’ zangeres echter niet naar naar de BeNeLux om dat succes te verzilveren. En dat is opvallend: ze zou toch een felbegeerde headliner zijn op bijvoorbeeld Lowlands of op het Belgische Rock Werchter. Of anders op eigen kracht ergens op een open veld.

Prijskaartje

Het prijskaartje van de R&B zangeres zou een rol in kunnen spelen in de afwezigheid. Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg liet namelijk eerder al weten dat SZA te duur was geworden voor hun festival. In het interview gaf hij toen uitleg over de prijsstijging van de Lowlands kaartjes en dat SZA voor Lowlands buiten het budget viel.

Kortom: misschien komt er ergens nog een laat aangekondigde show uit de hoge hoed (we zien nog wel een gaatje tussen 29 juni in Londen en 6 juli in Denemarken), maar anders dienen fans van de ‘Snooze’ zangeres eieren voor hun geld te kiezen. Spanje, Portugal, Frankrijk, Engeland of Denemarken it is.