Advertisement

⁠⁠Weerbericht Koningsdag festivals: wisselvallig met zowel zon als regenbuien

Aankomend weekend is het tijd voor de verjaardag van de Koning en daarmee tijd voor heel veel festivals. Zaterdag wordt het regenachtig met af en toe een zonnetje, maar: een regenponcho mee nemen naar je festival is geen slecht idee.

Zaterdag 27 april

⛅️ Verwachting: grijs en bewolkt, met vanaf de middag echt kans op regen
🌡️ Temperatuur: 15 graden
👕 Kledingadvies: T-shirt, trui, broek en een regenjas voor einde van de middag
⛺ Nacht: 11 graden
🏆 Festival weercijfer: 6
🤧 Hooikoorts: redelijk veel graspollen in de lucht

Zaterdag is het gelukkig een stukje warmer dan afgelopen week, er bestaat zelfs een kans dat je nog kunt dansen in de zon. ’s Ochtends is het nog droog met af en toe een klein zonnetje, maar geheel droog houden we het zaterdag niet. In de loop van de middag kunnen er hier en daar, wel wat regenbuien vallen, een regenponcho of regenjas is dus geen overbodige luxe als je op een buitenfestival bent. Maar vergeet ook je zonnebril niet voor die korte zon momenten. Het koelt ’s avonds wel weer goed af tot 11 graden, dus een trui en regenjas zijn zeker handig om aan te trekken.

Het weer blijft de aankomende dagen wisselvallig en kan hier en daar nog een beetje veranderen. Hou voor de laatste updates het weerbericht op weeronline in de gaten.

Aankomende Koningsdag is er weer genoeg te doen in heel Nederland. Heb jij nog geen plannen? Check dan hier onze 10 tips voor de leukste festivals tijdens Koningsdag.