Advertisement

De 10 leukste Koningsdagfestivals van 2024

Koningsdagfestivals zijn al jaren een traditie waar wij heel blij van worden. Het is een dag waar iedereen ongegeneerd in het oranje rondloopt en er echt een wij-gevoel heerst. Met hopelijk een mooi zonnetje eind april kunnen wij niet wachten op de Koningsdagfestivals van 2024. Maar waar ga je heen? Je maakt jouw keuze hier!

Weet jouw vriendengroep al wat ze met Koningsdag doen? Wij hebben al onze festivalvrienden bij elkaar verzameld om een keuze te maken tussen al deze piekfijne betaalde én gratis Koningsdagfestivals. De line-ups zijn niet te missen in 2024, met onder meer Reinier Zonneveld, Antoon en Martin Garrix die de Oranjefestivals onveilig maken.

1. Supersized Kingsday Festival

Dit festival heet niet voor niets Supersized en heeft dan ook een line-up waar je u tegen zegt. Van bruisende EDM tot pompende hardstyle, Supersized Kingsday Festival garandeert een dag vol dansen, plezier en feestelijke vibes. De hardste muziekstijlen als hardstyle, raw, hardcore en freestyle voeren hier echt de boventoon. Hou jij van hardstyle met een hoofdletter H? Met geboren entertainers als Act of Rage, Darkraver, Artifact en Rejecta wordt Koningsdag 2024 sowieso één groot feest.

Locatie: Aquabest, Best
Prijs: nog beschikbaar vanaf €59,95 euro p.p.

2. Oranjepop

Oranjepop 2024 is helaas geen gratis evenement meer tijdens Koningsdag, maar voor 12,50 Het festival biedt een onvergetelijke ervaring vol livemuziek en cultuur. Met een diverse line-up van artiesten uit verschillende genres zoals Elmer, ELEPHANT, Personal Trainer en Bob uit Zuid wordt het ook in 2024 weer een onvergetelijke dag. Mede door de levendige sfeer is dit festival een must voor iedereen die Koningsdag op een bijzondere manier wil vieren.

Locatie: Hunnerpark, Nijmegen
Prijs: €12,50

3 x Kingsland Festival in Amsterdam, Rotterdam en Groningen

Het Kingsland Festival is het grootste eendaagse festival van Nederland. Bezoekers kunnen op Kingsland Festival terecht voor verschillende muziekstijlen die variëren per stad. Van EDM, electric, hardstyle, deephouse tot techno, verzorgd door de grootste artiesten van het moment op verschillende podia. Je kunt Kingsland in Amsterdam, Rotterdam en Groningen bezoeken. Genoeg plek dus voor jou en je vriendengroep.

Dit jaar kun je o.a. Martin Garrix, Broederliefde, Antoon, Kraantje Pappie, Jonna Fraser en Bizzey op Kingsland 2024 vinden. Vette line-up voor een prachtige Koningsdag! Kiezen maar welke stad voor jou het best uitkomt.

Locatie: RAI, Amsterdam – Zuiderpark, Rotterdam – Stadspark, Groningen
Prijs: nog beschikbaar vanaf €59,50 euro p.p.

4. NDSM Vrijhaven in Amsterdam

NDSM Vrijhaven is een unieke culturele plek in Amsterdam die je absoluut moet ervaren. Gelegen opde NDSM-werf, biedt deze bruisende plek een geweldige mix van kunst, muziek, eten en meer. Van kleurrijke straatkunst tot levendige markten en muziek, NDSM Vrijhaven is een broeinest van creativiteit en het wij-gevoel. Het mooiste is, je kunt het met de hele familie of al je vrienden bezoeken, het is voor iedereen! Dit gratis festival in Amsterdam moet je een keer meegemaakt hebben tijdens Koningsdag.

Locatie: NDSM-werf, Amsterdam
Prijs: gratis

5. Loveland van Oranje

Loveland van Oranje is dé plek om Koningsdag te vieren. Met een indrukwekkende line-up van nationale en internationale DJ’s, een adembenemende locatie en een bruisende sfeer, belooft dit elektronische muziekfestival een onvergetelijke ervaring te worden. Of je nu een liefhebber van elektronische muziek bent of gewoon op zoek bent naar een unieke manier om Koningsdag te vieren, Loveland van Oranje is een must-visit evenement dat je niet mag missen.

In april vindt je onder meer knallers als Reinier Zonneveld, Kölsch, Colyn, Benny Rodrigues, Miss Melera op het affiche. En er zijn nog kaarten, dus sla je slag!

Locatie: Meerpark, Amsterdam
Prijs: nog beschikbaar vanaf €32,50 euro p.p. voor de nacht

6. The Life I Live Festival in Den Haag

In Den Haag kun je Koningsnacht én Koningsdag vieren, The Life I Live festival manifesteert zich namelijk door de hele Haagse binnenstad. Overal vind je podia, bierkarretjes en muziek in de stad. Daarnaast kun je met Koningsdag vaak ook een stuk kermis in Den Haag vinden. Alles bij elkaar een heerlijke Koningsdag festival 2024 belevenis! De line-up is nog niet bekend, maar ieder jaar is er een mix van verschillende artiesten te vinden op de podia in de stad.

Locatie: Lange Voorhout, Den Haag
Prijs: gratis

7. Kingdance Festival in Zwolle

Woon je meer in het Oosten van het land? Het Kingdance Festival in Zwolle is met vlag en wimpel hét leukste dancefestival op Koningsdag 2024. Wat een aantal jaar geleden bedacht is als een soort Koningsdag-pre-party is volledig uitgegroeid tot een op zichzelf staand festival. Met onder andere Aversion, Boef, Vieze Asbak, Natte Visstick en Freddy Moreira op de line-up kan je de hele Koningsdag 2024 door blijven dansen.

Locatie: Wijthmenerplas, Zwolle
Prijs: nog combitickets en vrijdagtickets vanaf €26,50 euro p.p.

8. KingSize Festival in Arnhem

Zeg je gratis Koningsdag festivals, dan komt Arnhem toch wel snel naar boven. Meerdere gratis festivals spannen tijdens de verjaardag van Willem-Alexander de kroon. Hou je van de hardere stijlen muziek in combinatie met een beetje laid-back r&b? Dan is KingSize Festival 2024 echt iets voor jou. De line-up is altijd heel veelzijdig, maar op dit moment nog een verrassing. Arnhem here we come!

Locatie: De Markt, Arnhem
Prijs: gratis

9. Oranjebloesem in Amsterdam

Natuurlijk zijn er inmiddels parels van festivals buiten onze Nederlandse hoofdstad te vinden. Maar toch willen we jullie deze niet onthouden. Oranjebloesem staat bekend om de heerlijke vibes buiten de drukte van Koningsdag in de stad. Hier geen rommelmarkten waar je over struikelt, enkel snoeiharde beats. Met de techno van onder meer Amelie Lens, Joris Voorn, Cynthia Spiering, CREEDS en SNTS kunnen jij en je vrienden heerlijk dansen in het Olympisch Stadion. Een aanrader naast de andere prachtige Koningsdagfestivals in deze lijst!

Locatie: Olympisch Stadion , Amsterdam
Prijs: nog beschikbaar vanaf 59,50 euro p.p.

10. Free Your Mind in Breda

Free Your Mind Festival Kingsday in Breda is dé ultieme bestemming om Koningsdag te vieren! Dit festival biedt een ongeëvenaarde ervaring vol muziek, dans en feestelijke energie. Met een line-up van topartiesten die je meenemen op een muzikale reis, en een bruisende sfeer die doordrenkt is van Koningsdagvreugde, is dit evenement een must-visit voor alle feestliefhebbers. Dus kom samen met vrienden, dans onder de oranje vlaggen en laat jezelf helemaal gaan op Free Your Mind Festival Kingsday in Breda!

Locatie: Breda International Airport, Breda
Prijs: nog beschikbaar vanaf €49,00 euro p.p.