Advertisement

4 tips voor festivals tijdens Koningsdag in Amsterdam

Nederland maakt zich klaar voor Koningsdag! Er wordt weer gestrooid met speciale evenementen en grote line-ups op de nationale feestdag. Verschillende festivals beloven een onvergetelijke ervaring met een breed scala aan muzikale genres, van techno tot hiphop. Elk festival brengt zijn unieke sfeer en muziekkeuze, maar dit zijn alvast 4 tips voor wie zich in de hoofdstad bevindt tijdens Koningsdag.

Kingsland

Met artiesten zoals Martin Garrix en Antoon vertegenwoordigt de line-up van het Kingsland festival een diverse mix van muziekgenres, van house en techno tot hardstyle en hiphop, waardoor er voor elke muzieksmaak wat wils is binnen je vriendengroep. Kingsland Festival 2024 viert op 27 april opnieuw de verjaardag van de koning en is bekend als het grootste eendaagse muziekfestival in Nederland. Naast Amsterdam vinden deze feestelijkheden ook plaats in Groningen en Rotterdam.

Naast de muzikale optredens is Kingsland Festival een gelegenheid waarbij bezoekers zich in oranje kleden en de nationale solidariteit vieren. Bijzonder dit jaar is de toevoeging van gesponsorde photobooths, waar je als oranje feestganger gratis memorabele foto’s kunt laten maken én afdrukken. Je kan trouwens ook zo’n photobooth huren voor je eigen feestje. Kingsland is naar eigen zeggen op die manier meer dan alleen een festival; het is een manifestatie van de Nederlandse cultuur en gemeenschapszin tijdens Koningsdag​. Meer informatie over dit festival? Lees dan meer over het Kingsland festival op de site van de organisator.

Loveland van Oranje

Meer dan 30 opvallende acts zullen vanaf 4 verschillende podia zorgen voor non-stop dansplezier op Koningsdag. Artiesten zoals Reinier Zonneveld en Benny Rodrigues beloven een onvergetelijke dag in het Amsterdamse Meerpark. En als je nog energie over hebt, biedt Loveland van Oranje By Night je de kans om door te feesten tot in de vroege uurtjes. Met een combiticket krijg je zelfs een shuttleservice die je rechtstreeks naar de afterparty brengt, voor een vorstelijke ervaring.

Special Social Koningsdag

Oké, niet echt met Koningsdag maar al een week eerder. De Tolhuistuin zet de toon voor Koningsdag met een feest dat voor iedereen toegankelijk is, een week voor het nationale oranjefeest. Het evenement kenmerkt zich door een energieke sfeer met live muziek van het Special Social Soundsystem, naast rustige zones met minder prikkels. Er is speciale aandacht voor toegankelijkheid, inclusief begeleiding vanaf de pont en faciliteiten die volledig rolstoelvriendelijk zijn. Dit is de perfecte gelegenheid om je oranje outfit te testen en in de feeststemming te komen voor Koningsdag.

Oranjebloesem

Koningsdag is synoniem met Oranjebloesem, vooral in het Olympisch Stadion dat voor de gelegenheid oranje kleurt. Dit jaar belooft het festival groter dan ooit te zijn, met twee extra podia en topartiesten zoals Amelie Lens en Joris Voorn. Bezoekers kunnen verwachten langdurig te raven met deze uitgebreide line-up.

Alle festivals op een rijtje

Ben je benieuwd wat er nog meer te beleven valt op Koningsdag? Kijk dan even op deze pagina, hier vind je namelijk de agenda met alle festivals voor de komende maanden.