Tomorrowland ruziet met minister om herbruikbare bekers

Foto: Nikki Born (Tomorrowland 2023)

De organisatie van Tomorrowland wil dit jaar het liefst herbruikbare én wegwerpbekers gebruiken. De Vlaamse minister van omgeving is het niet eens met deze beslissing.

Als enige, en als grootste festival van België, wil Tomorrowland als uitzondering dit jaar zowel wegwerp en herbruikbare bekers blijven gebruiken op het festival. Sinds een jaar is het gebruik van herbruikbare bekers verplicht op Belgische festivals. In 2023 werd er nog een oogje toegeknepen, dat jaar werd gezien als een overgangsjaar. Alle festivals in België zijn inmiddels over op de herbruikbare bekers, behalve Tomorrowland.

Het plan van Tomorrowland is om de wegwerpbekers te gaan recyclen. De organisatie wil met het gerecyclede materiaal een grote tent te bouwen die in 2025 dan op het festival zal staan. Ook zegt de organisatie dat ze 700.000 herbruikbare bekers gaan gebruiken op het festival. Dit plan heeft Tomorrowland voorgelegd aan de minister, maar die is niet op hun verzoek ingegaan. Als het festival hun plan door laat gaan riskeren ze een boete van 2 miljoen euro.

Tomorrowland 2024

Het grootste festival van België vindt dit jaar plaats van 19 tot 28 juli. De line-up is zoals elk jaar weer gigantisch, onder andere David Guetta en Swedish House Mafia staan op de poster, lees hier wie er nog meer naar Tomorrowland 2024 komen.

Tomorrowland Logo

Tomorrowland 2019

Locatie
België
Boom, België
Datum 19-28 juli 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.