Dit is de BMTH-setlist die we op Graspop 2024 mogen verwachten

Bring Me The Horizon
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Met het optreden op Sick New World 2024 is de tour van Bring Me The Horizon van start. Hartstikke leuk voor het publiek in Las Vegas, maar ook voor ons. Het optreden aan de andere kant van de wereld geeft ons namelijk inzicht in de setlist die wij deze zomer mogen verwachten van BMTH.

In Europa zijn de Britten deze zomer op onder andere Graspop Metal Meeting 2024 en Electric Castle Festival 2024 te zien, uiteraard als headliner. Om de voorpret voor deze prachtige festivals te vergroten, duiken we dieper in de verwachte setlist.

In de setlist van BMTH komen zo goed als alle platen van de band wel voorbij. Een stuk of zes albums dus, met elk een eigen sound, gevangen in één allesomvattende show. Nieuwe kneiter ‘DArkSide’ is de gedoodverfde opener van de setlist. Opvallende afwezige tijdens het eerste festivaloptreden van de Britten is publieksfavoriet ‘MANTRA’. De heren speelden wel een korte set dus er moesten waarschijnlijk keuzes gemaakt worden.

Als afsluiter wordt er uiteraard gekozen voor wereldhit ‘Throne’. Met een hoog meebrulgehalte, zal dit nummer het ook op Graspop 2024 erg goed doen. Een waar spektakelslot waarmee de Britten zich ongetwijfeld kronen tot één van de acts van het weekend. Met deze setlist is Bring Me the Horizon een must see tijdens de Europese festivalzomer!

Bring Me The Horizon optreden
Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Bring Me The Horizon

De band Bring Me The Horizon is moeilijk in een hokje te plaatsen. In de vroege jaren was de groep een echte deathcoreband. Sindsdien hebben de Britten zich muzikaal gezien flink ontwikkeld. Met invloeden vanuit de pop en de elektronica spreken ze inmiddels een groot publiek aan. Dat wil echter niet zeggen dat ze hun rauwe randje verloren zijn. Tijdens hun livesets kan er naar hartelust meegeschreeuwd worden met bijvoorbeeld ‘Shadow Moses’ en ‘Empire’.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen