Justice start festivaltour op Coachella 2024 met nieuw materiaal

In 2024 keert Justice terug naar Europa om daar de festivalweides plat te spelen. Inmiddels is de tour van de mannen gestart: op 12 april trapten ze hun festivalseizoen af op Coachella. Om een indruk te krijgen wat wij kunnen verwachten op onder meer Best Kept Secret, nemen wij de setlist (met nieuw materiaal!) onder de loep.

In januari bevestigde het duo de komst van een nieuw album, dat op 26 april verschijnt. Mooi op tijd dus voor de festivalzomer! De plaat heet Hyperdrama en bevat onder meer een samenwerking met Tame Impala. Het nieuwe album gaat gepaard met een nieuwe tour: zo staat Justice dit jaar als headliner op Best Kept Secret. Daarnaast speelt het duo nog op andere Europese festivals, waaronder Primavera Sound en Glastonbury.

Het is al een tijdje geleden dat Justice naar Nederland kwam. De mannen speelden in 2022 wel nog op een handvol Europese festivals, zoals FIB Benicàssim. De laatste keer dat Justice op een Nederlands festival stond was in 2018, op We Are Electric. Datzelfde jaar deden de heren ook Pukkelpop aan. Zes jaar geleden dus, tijd voor een nieuw bezoek met nieuw materiaal!

Eerste setlist

Wat vinden we zoal op de eerste festivalsetlist van Justice? Allereerst komen de hits van debuutalbum  “” (spreek uit als Cross) voorbij: ‘Genesis’ en ‘D.A.N.C.E.’ kunnen niet ontbreken in de lijst. Datzelfde geldt voor ‘We Are Your Friends’. Het nieuwe Hyperdrama is uiteraard ook goed vertegenwoordigd op de setlist. ‘One Night/All Night’ met Tame Impale komt voorbij, net als ‘Generator’ en ‘Incognito’. Deze nummers heeft Justice ook al uitgebracht. Interessant genoeg vinden we op de setlist ook ‘Mannequin Love’ en ‘Neverender’. Deze nummers staan op de tracklist van het nieuwe album, maar zijn nog niet officieel uitgebracht. Ook benieuwd hoe dit nieuwe werk klinkt? Nog even geduld hebben tot 26 april!

Justice

Justice bestaat uit de Fransmannen Gaspard Augé en Xavier de Rosnay. Samen vormen zij sinds 2003 een elektronisch muziekduo, dat populair werd door de unieke mix van rock en elektronische muziek. Debuutalbum (Cross) uit 2007 bevatte hits zoals ‘D.A.N.C.E.’ en ‘Genesis’. De track ‘We Are Your Friends’ groeide uit tot zo ongeveer de vaakst gesampelde track ooit. Hun stijl is niet alleen uniek in geluid, maar ook in de visuals die ze gebruiken, vaak met het iconische kruissymbool. Met hun muziek en energieke optredens hebben ze niet alleen meerdere Grammy’s gewonnen, maar ook een blijvende indruk achtergelaten in de elektronische muziekscene. Komt dat zien deze zomer!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Kopen