Advertisement

Nieuw album Justice bevestigd; veelbelovende geruchten over gastartiesten

Het hing al even in de lucht, maar nu is de kogel dan ook echt door de kerk. Het Franse electro-duo Justice komt dit jaar met een nieuw album, genaamd ‘Hyperdrama’. Deze juni zijn ze één van de headliners van Best Kept Secret 2024.

Het Instagram-account van Justice is de laatste tijd erg actief en dat is niet zo maar. Langverwachte nieuwe muziek komt er namelijk aan. Vandaag wordt bevestigd dat het nieuwe album ‘Hyperdrama’ gaat heten en in 2024 uitkomt; wanneer precies is nog onbekend. Daarnaast staan er naar alle waarschijnlijkheid een aantal mooie samenwerkingen te wachten.

Veelbelovende samenwerkingen

Nieuwe muziek van Justice heeft even geduurd – zes jaar, om precies te zijn – maar het lijkt erop dat het wachten de moeite waard zal zijn. Op het Instagram-account van Justice zijn onlangs twee teasers van nieuwe tracks verschenen. In één van deze clips is duidelijk Tame Impala te horen, dus een track van de twee groepen kunnen we zeker verwachten. Het gezamenlijke nummer heet waarschijnlijk ‘One Night/All Night’, en is ook te horen onder bovenstaande album announcement video.

Ook lijkt er een feature van The Weeknd op het album te komen. Dit vermoeden komt door recente posts van The Weeknd, die foto’s deelde van het Cannes Film Festival waar hij samen met Justice was, en een cryptische afbeelding met het iconische kruislogo van Justice.

Festivals in 2024

Justice heeft al een aantal mooie festivals op de agenda staan voor dit jaar. Zo beginnen ze het seizoen op Coachella, waar ze ook ooit hun eerste liveshow speelden. Na Amerika komen ze ook onze kant op. Het Franse duo is een van de headliners van Best Kept Secret 2024 en staan ook op Dour bij onze buren in België. In de rest van Europa zijn ze te zien op onder andere Primavera Sound, Primavera Porto, Nameless Festivall en nog veel meer. Deze festival shows beloven dus vol te zitten met nieuwe muziek – maar natuurlijk ook hits zoals D.A.N.C.E..

Justice

Justice bestaat uit de Fransmannen Gaspard Augé en Xavier de Rosnay. Samen vormen zij sinds 2003 een elektronisch muziekduo, dat populair werd door de unieke mix van rock en elektronische muziek. Debuutalbum “†” (uitgesproken als “Cross”) uit 2007 bevatte hits zoals “D.A.N.C.E.” en “Genesis”. De track “We Are Your Friends” groeide uit tot zo ongeveer de vaakst gesampelde track ooit. Hun stijl is niet alleen uniek in geluid, maar ook in de visuals die ze gebruiken, vaak met het iconische kruissymbool. Met hun muziek en energieke optredens hebben ze niet alleen meerdere Grammy’s gewonnen, maar hebben ze ook een blijvende indruk achtergelaten in de elektronische muziekscene. Komt dat zien deze zomer!