Kensington-zanger Eloi Youssef maakt comeback

De voormalig frontman van Kensington gaat weer optreden. 2,5 jaar na zijn vertrek bij de bekende Nederlandse band vindt Eloi Youssef het tijd om weer op te gaan treden. In het voorjaar van 2025 gaat hij op tour met orkest Kamerate Zuid.

Eloi Youssef nam ruim twee jaar geleden afscheid van Kensington, nu is het tijd voor een comeback. De zanger gaat een bijzondere samenwerking aan met orkest Kamerate Zuid. In een persbericht zegt Eloi: “Ik kijk er erg naar uit om weer op het podium te stappen. Ik heb het zingen gemist, en het is des te leuker om dat weer te mogen doen in deze nieuwe vorm”.

Nieuw en oud werk

Eloi geeft op Instagram nog meer uitleg over zijn comeback en wat zijn fans kunnen verwachten. Hij zegt dat hij tijdens optredens nieuw en oud materiaal gaat spelen. Ook gaat Eloi tijdens de speciale shows nummers coveren van artiesten die hem inspireren.

Het eerste optreden van Eloi Youssef en orkest Kamerate Zuid staat gepland op 7 maart 2025 in Tilburg. Daarna spelen ze nog in 12 Nederlandse steden, waaronder in Utrecht (TivoliVredenburg), Groningen (Oosterpoort) en Amsterdam (Concertgebouw). De kaartverkoop gaat aanstaande vrijdag van start.

Photo credit: Femke Valks / Festileaks (Bospop 2022)

In het najaar van 2021 besloot Eloi Youssef te stoppen als frontman van Kensington. In 2022 speelde de band hun laatste shows, onder andere stond Kensington op de Zwarte Cross. Sinds het vertrek van Youssef heeft Kensington niet meer opgetreden, de band is nog naarstig op zoek naar een nieuwe frontman.