Nirwana Tuinfeest 2024: sfeervol en betaalbaar festivallen met legende Gene Simmons en meer

Het sfeervolle en kleinschalige Nirwana Tuinfeest 2024 staat weer voor de deur. Dit jaar geniet je voor een schappelijke prijs (€85,- voor twee dagen), van een heerlijke sfeer én een brede line-up inclusief rocklegende Gene Simmons.

Zo vind je vrijdag 9 augustus in het Brabantse Lierop een grote portie harde gitaren. Aangevoerd door de Gene Simmons Band – met de legendarische Kiss frontman Gene Simmons – vind je verder op het affiche van Nirwana Tuinfeest 2024 onder andere stonerrock van Red Fang, de Vlaamse metalband Fleddy Melculy, The Answer en STONE .

Gene Simmons

Toch is met name de boeking van Gene Simmons bijzonder. Nadat KISS besloot verder te gaan als hologrammen, is dit namelijk dé kans om live rock klassiekers te horen, gespeeld door de fysieke Gene. De nadruk bij zijn show ligt op het materiaal van KISS en niet zijn solowerk.

Zo hoorde je bij zijn optreden in Tilburg een nostalgische set vol hits als ‘Calling Dr. Love’ en ‘Rock and Roll All Nite’. Zelfs ‘I Was Made for Lovin’ You’ stond toen in de setlist, de gigantische KISS-hit die tot dat moment nog nooit eerder was gespeeld door Gene Simmons Band. In 013 nam een fan op het podium de vocalen voor rekening, waarna de band maar besloot aan te haken. Gene zong (uiteraard) niet mee.

Welke set je in Lierop precies voorgeschoteld krijgt, is nog even afwachten. Dat het een show wordt om niet snel te vergeten staat bij Gene echter wel vast. Hij kan immers putten uit een gigantische discografie aan hits, en levert altijd.

Joost op Lowlands 2023, photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Brede line-up

Een tegenhanger voor al het gitaargeweld is er op de vrijdag ook in de vorm van Donnie. Hij mag de sfeer verder verhogen met zijn succesvolle kibbelingsound. Zo is te zien dat de line-up alle kanten uitschiet.

Op de zaterdag is dit contrast zelfs nog groter. Dan vind je in Brabant Friesenjung, songfestivaldeelnemer en fenomeen Joost. Met de hype die de artiest om zich heen heeft hangen, is hij er klaar voor om elk festival plat te spelen. Ook biedt het programma ruimte voor indierock met The Vaccines, nog meer Belgische inbreng met Selah Sue en nóg meer Nederlandse acts als Personal Trainer en Rudeboy, die een Urban Dance Squad set voor rekening neemt.

Voordelig festivallen

Extra leuk aan Nirwana Tuinfeest 2024: festivallen hoeft hier niet veel te kosten. Een tweedagenkaart kost slechts €85,- en geeft je toegang tot de vrijdag en de zaterdag. Tickets voor de zaterdag zijn helaas al volledig uitverkocht, wel zijn er nog vrijdagtickets beschikbaar voor €47,50.

Toegang tot de zondag – wanneer je een affiche vol coverbands aantreft – is zelfs helemaal gratis. Hier geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Ook de prijzen voor consumpties op het tuinfeest zijn hartstikke schappelijk. Voor een biertje betaal je namelijk slechts €2,80 (online munten voorverkoop). Zo doet het festival alvast een gooi naar de prijs goedkoopste Nederlandse festivalbiertje van 2024.

Gemoedelijkheid

Tot slot biedt het festival nog iets dat je weinig tegenkomt op de grote festivals: gemoedelijkheid en kleinschaligheid. Er zijn maar twee podia zodat je niet hoeft te kiezen wat je wil zien. Alles is lekker dichtbij en clashes zijn verleden tijd. Daarnaast krijg je de Brabantse gezelligheid er gewoon bovenop. Pak in augustus dus niet de trein naar Berlijn of de benen naar Wenen, maar ga in galop naar Lierop!

Nirwana Tuinfeest Logo

Nirwana Tuinfeest 2024

Locatie
Nederland
Lierop, Nederland
Datum 9-11 augustus 2024
Tickets Dagkaarten vanaf €47.5. Combitickets vanaf €85. Kopen