Advertisement

Vier tips voor een ultieme festivalbeleving van begin tot eind

Het festivalseizoen staat weer om de hoek en dat betekent dat het tijd is voor de leukste periode van het jaar. Lekker dansen op je favoriete muziek in het zonnetje terwijl je talloze nieuwe mensen ontmoet die dezelfde passie delen. Bij de ultieme festival ervaring komt veel kijken, en daarom helpen wij jou in dit artikel op weg om de beste dag(en) van de zomer te hebben!

Kies de juiste plek en de stages die jij wil zien vooraf

De eerste stap is uiteraard om het juiste festival te kiezen, dat helemaal past bij jouw smaak en plezier. Doe bij een meerdaags festival ook goed onderzoek naar waar jij je tent wil neerzetten op het terrein. Want als je straks per ongeluk naast de vuilnisbelt staat, moet je straks nog muizen bestrijden. Zet je tent dus op waar het een fijne locatie is en ga daar lekker los. Daarnaast is het ook een goed idee om alvast te bedenken naar welke artiesten jij heel graag toe wil. Het zou zonde zijn dat je per ongeluk aan de andere kant van het terrein staat en de stage van jouw favoriete ster al vol is. Ook kun je zo een leuke route maken over het terrein om er een lekker dagje van te maken.

Pak slim en handig in

Een onmisbare tip voor het ultieme festival is om heel goed en slim in te pakken. Dit geldt zowel bij een dagfestival, maar ook zeker bij een meerdaagse. Zorg er bij een dagfestival voor dat je goed op de restricties let. Zo moet je parfum vaak weggooien, maar mag je wel een deoroller of iets dergelijks mee. Neem wat zoets mee voor extra energie en vergeet geen oordoppen in te doen. Bij een meerdaags festival gaat het paklijsten iets groter worden, want je moet ook denken aan dingen zoals een poncho, een waterdichte tent en zonnebrandcrème. Check vooral ook de weersvoorspellingen om niet voor verrassingen te komen staan. Neem eten mee dat uit de koeling kan en niet snel verderft, zoals pindakaas en nutella.

Maak jouw eigen ruimte op het festival

Het kan tijdens een festival heel druk en overweldigend worden. Zorg ervoor dat je op een meerdaags festival een plek maakt waar je lekker terug kunt trekken en chillen. Neem hiervoor een campingstoeltje mee, iets van een tafel en misschien een extra dekentje. Hierdoor heb je meer plek om lekker te kunnen chillen en even tot rust te komen. Of om juist andere feestgangers uit te nodigen om wat drankjes te drinken. Het is ook leuk om lampjes mee te nemen en een goede speaker, hierdoor maak je het extra gezellig rondom jouw kampeerplekje. Een tip is om niet te vergeten om slotjes mee te nemen voor belangrijke spullen en te zorgen dat je jouw spullen goed opbergt. Neem vooral ook niet te veel waardevolle spullen mee.