4 redenen waarom je dit jaar op Strandfestival ZAND wil zijn

Foto: Ole Rethans

Eind augustus vindt op het strand van Almere traditiegetrouw Strandfestival ZAND 2024 plaats. De ultieme festival- of stranddag doordat de top van de Nederlandse muziek op dit affiche staat. Met je voeten in het zand dansen op je favoriete nummers, tussendoor een hapje eten, een duik nemen in het water, of nieuwe mensen ontmoeten. Wij tippen je met vier redenen om naar Almere Strand te gaan.

Foto: Ole Rethans

Een line-up voor iedereen

Strandfestival ZAND staat erom bekend grote Nederlandse namen te boeken. Dat betekent artiesten die al jaren meegaan, maar ook vrij nieuwe bands. Het programma is nog in ontwikkeling, maar het festival heeft vorige maand al een paar topacts bekendgemaakt.

Zo staat de vrijdagavond in het teken van een gezellige vrijdagmiddagborrel die verandert in een spetterend concert. Die dag zie je onder meer Acda en De Munnik, BLØF en de Edwin Evers Band. Terwijl de zaterdag een heerlijke stranddag biedt voor jou, je vrienden en/of familie, vol gezelligheid, lekker eten en goede muziek in allerlei stijlen. Clouseau, Chef’Special, Guus Meeuwis en Son Mieux zijn onder de acts die dag opdraven.

En helemaal handig: Almere is centraal gelegen in Nederland, waardoor het dé plek is om deze grote namen te zien en iedereen niet minstens drie uur hoeft te reizen.

Foto: Ole Rethans

Met je voetjes in het zand

Er heerst een ongedwongen sfeer op het strand in Almere. De combinatie van muziek, zon, zee en strand is natuurlijk al een extra reden om te gaan. Je doet je schoenen uit en ervaart een festival toch net even wat anders op je blote voeten. Je neemt tussendoor even een duik, of gaat langs bij een van de lekkere foodtrucks. Heerlijk om het einde van de zomer zo af te kunnen sluiten.

Omdat het festival op het strand gelegen is, is het ideaal voor het hele gezin. Voor bezoekers tot 15 jaar heeft het festival zelfs voordelige jeugdtickets te koop. Je kunt samen karaoke doen, de silent disco bezoeken, oud-Holllandse spelletjes proberen, suppen, zwemmen of zandkastelen bouwen tot je een ons weegt! Hou er rekening mee dat kinderen onder de 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen kunnen.

Photo credit: Femke Valks / Festileaks (Bospop 2022)

Guus Meeuwis, Bløf én Acda en De Munnik

Natuurlijk kan je Bløf wel vaker op een festival zien, zoals ieder jaar wanneer zij Concert At Sea in Zeeland organiseren. Acda en de Munnik gaat in 2024 een stuk meer festivals af; ze zijn bijna niet te missen op bijvoorbeeld Central Park, Pinkpop en Zwarte Cross. Maar wanneer zie je nu deze drie grote Nederlandse namen samen op één festivalposter? Vrijwel nooit, want Guus Meeuwis staat dit jaar naast zijn jaarlijkse ‘Groots met een zachte G’ concerten op bijna geen andere festivals.

Een knappe boeking van Strandfestival ZAND 2024! We zijn benieuwd welke namen hier binnenkort nog aan worden toegevoegd om het hele programma compleet te maken.

Officiële aftermovie – Strandfestival ZAND 2023

De afsluiter van het festivalseizoen meepakken

Wat helemaal lekker is, is dat Strandfestival ZAND ieder jaar aan het einde van de zogeheten zomervakantie valt. Heb je net allerlei festivals, of een gezellige vakantie met de kinderen achter de rug? Dan is dit natuurlijk de ideale afsluiter van de zomer. Ervaar de ultieme muzikale strandbeleving; lekker eten & drinken, de meest gevarieerde en verrassende line-up, ontspanning in een authentieke strandomgeving van Almere; geniet van alles wat de zomer te bieden heeft.

Strandfestival Zand Logo

Strandfestival Zand 2024

Locatie
Nederland
Almere, Nederland
Datum 23-24 augustus 2024
Line-up
Chef'Special
Clouseau
Guus Meeuwis
Tickets Dagkaarten vanaf €29.5. Combitickets vanaf €89.4. Kopen