Advertisement

5 tips voor Amsterdam Open Air 2024

Op 1 en 2 juni wordt het Gaasperpark in Amsterdam omgetoverd tot een oase van muzikale festiviteiten. Meer dan 160 acts verdelen zich over tien stages op het festivalterrein, waar je als bezoeker heerlijk kan dansen en dwalen op de heilige grond van het festival. Maar om te zorgen dat jij goed voorbereid op dans- en dwaalavontuur gaat, volgen hier 5 tips voor Amsterdam Open Air 2024.

Al sinds het ontstaan van Amsterdam Open Air in 2011 vormt het Gaasperpark de basis van het festival. Ook dit jaar reizen duizenden festivalgangers tijdens het eerste weekend van juni af naar deze locatie. Muziek, fashion en beeldende kunst fuseren samen met alle bezoekers tot een ongeëvenaarde samenleving die hier voor twee dagen plaatsvindt.

Wandel door de Virtual Space van Amsterdam Open Air

Wil je alvast een voorproefje van het festival, maar heb je alle aftermovies al gezien? Dan breng je toch gewoon een virtueel bezoekje aan Amsterdam Open Air. In de Virtual Space van AOA wandel je met je personage door een deel van het Gaasperpark.

Opzwepende beats vinden hun weg via de virtuele boxen naar de speakers van je laptop. Terwijl je rondloopt, kun je bubbels verzamelen. Zodra je alle 28 bubbels verzamelt, maak je kans op gratis tickets. Verder staan er grote schermen met de vormgeving van het festival en foto’s en video’s van artiesten die deze editie op de line-up schitteren.

Ook kun je rondrollen in grote ballen. Zo beweeg je je sneller voort. Daarnaast zijn de line-up en de timetable eveneens te vinden in de virtuele wereld. De Virtual Space is dé ideale manier om je goed voor te bereiden op Amsterdam Open Air 2024.

Neem een kijkje in het lookbook

Bij het bezoeken van een festival als Amsterdam Open Air komt natuurlijk veel meer kijken dan simpelweg met een biertje een dansje doen. Op een festival waar fashion zichtbaar aanwezig is, kan je als bezoeker natuurlijk niet achterblijven. Maar wanneer je niet weet welke festivaloutfit nou perfect past bij dit festival, schiet het AOA lookbook te hulp.

Foto’s van bezoekers, die zo trots paraderen in hun mooiste festivaloutfit, dat zelfs de gemiddelde pauw er onzeker van wordt, zijn hier te vinden en dienen wellicht als perfecte inspiratiebron tijdens het samenstellen van jouw OOTD (outfit of the day).

Daarnaast zijn er een aantal regels te vinden die, bij het naleven hiervan, voor een onvergetelijke festivalervaring zorgen. Dus pak je notitieboekje erbij en zorg ervoor dat je precies weet hoe jij Amsterdam Open Air 2024 moet beleven.

Bezoek het nieuwe Sitdown Café

Zitten in een café. Wellicht niet je eerste gedachte wanneer je naar Amsterdam Open Air gaat, maar dit jaar is dat zeker een mogelijkheid. Het Sitdown Café maakt z’n debuut op het festival en moet gaan bijdragen aan de verbinding tussen mensen. Het café beschikt over een dj, barpersoneel en een host die alle bezoekers goed weet te vermaken.

Waar bij de andere podia het dak eraf gaat, gaat hier het dak juist naar beneden. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen op gelijke hoogte is. Of je nu in een rolstoel zit of niet. Iedereen is gelijk in het Sitdown Café. Zo zijn er menukaarten in braille beschikbaar, is er een muziektolk voor doventaal en kun je prikkelvrije ruimtes bezoeken wanneer het festival te overweldigend is.

Op deze manier probeert de organisatie het festival zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Vandaar dat het Sitdown Café absoluut niet kan ontbreken in de lijst van tips voor Amsterdam Open Air 2024!

Blijf niet heel de dag bij je favoriete stage hangen

Het is natuurlijk erg verleidelijk om bij het podium te blijven waar veel van je favoriete acts op komen treden. Zeker wanneer je graag een goed plekje wil bemachtigen (en behouden). Maar toch is het zonde om op een festival als Amsterdam Open Air slechts één of twee stages te bezoeken en een groot deel van het terrein onontdekt te laten.

Af en toe een rondje wandelen over het terrein kan tot prachtige ontdekkingen leiden. Misschien eet je in een uithoek van het terrein een overheerlijke havermelkelite-maaltijd waarvan je niet wist dat je deze nodig had. Of je leert een nieuwe act kennen die diezelfde avond al direct al jouw Spotify playlists domineert. Garantie kunnen we niet geven, maar we zijn ervan overtuigd dat de mooiste ontdekkingen worden gedaan op de plaatsen waar je ze het minst verwacht.

Afra b2b Doppelgang

Toch nog een muzikale tip van de redactie. Op zaterdagavond staan Afra en Doppelgang van 20:00-22:00 geprogrammeerd op de Supernature stage.

De Amsterdamse Afra is een enorme liefhebber van vinyl. De imperfectie van oude platen zorgt voor een authentieke sound en vandaar dat ze haar platen altijd tweedehands koopt. Daarnaast bezorgt het ambacht van het draaien met vinyl haar enorm veel plezier. Genres waarin zij zich voornamelijk op muzikale wijze uit, zijn electro, techno, acid en EBM.

Doppelgang is een duo bestaande uit tweelingbroers, eveneens uit onze hoofdstad. Naast dat de broers met hun uiterst fashionable looks als gegoten op Amsterdam Open Air passen, kunnen we ervan uit gaan dat we een heerlijke show voorgeschoteld krijgen. Al weet je bij de twins nooit zeker wat je van hen kunt verwachten, maar een heerlijke show gaat het zeker worden!

Naast deze mooie b2b schitteren er uiteraard nog veel meel parels op Amsterdam Open Air. Dus wellicht is het verstandig om van tevoren alvast uit te zoeken wie je graag wil zien. Al kan een beetje ronddwalen zonder concrete plannen ook heerlijk rustgevend werken.

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel