Dit is de allerlaatste festival setlist van Sum 41

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

De allerlaatste tour van Sum 41 die de Canadezen in de zomer ook langs Rock Werchter 2024 en Jera On Air 2024 brengt is van start. Op 12 mei speelden de heren hun eerste festivalshow van de tour, wat ons een mooi inkijkje geeft in de te verwachten setlist.

Na de huidige tour stopt Sum 41 definitief. Extra reden dus om nog een laatste keer extra hard mee te zingen bij klassiekers als “We’re All To Blame”, “Fat Lip” en “In Too Deep”. Dit is de setlist die je bij de laatste festival optredens mag verwachten.

Setlist

Opvallend, of misschien toch niet zó opvallend, zijn de overeenkomsten tussen de huidige setlist, en die van het laatste optreden van Sum 41 op Jera On air, in 2019. Liefst acht van de veertien nummers die we in 2019 in Ysselsteyn hoorden, komen ook voor in de setlist die het publiek op de Daytona International Speedway voorgeschoteld kreeg.

In de nostalgische set brengen de punkrockers je langs de grootste hits van doorbraakalbum All Killer No Filler, de klassieker Does This Look Infected?, de beste nummers van de hieropvolgende albums, én slechts één nummer van het nieuwe album Heaven :x: Hell. De punkrockers lijken hiermee dus duidelijk de trouwe fans nog één keer de kans te geven om de band samen te vieren.

Hoewel de setlist dus vol hits staat, zijn er nog wel een paar opvallende ontbrekende nummers. Zo komen onder andere “No Reason”, “Pieces” en “Makes No Difference” niet voor. Gezien de setlist uit slechts elf nummers bestaat, is er de mogelijkheid dat je op Jera een paar van deze ontbrekende nummers wél hoort. Bij het meest recente optreden op Jera telde de setlist namelijk drie nummers meer. Ook op Rock Werchter lijkt er volop ruimte voor meer nummers, met een set van 75 minuten.

Photo: Femke Valks / Festileaks

Sum 41

Sum 41 is een Canadese pop-punk band uit Ajax, Ontario. De band is opgericht in 1996, na het uitbrengen van de eerste demo in 1998 is het niet lang wachten op grote successen. Anno 2024 maken de heren zich op voor hun allerlaatste tour. De ultieme kans dus om nog één keer te genieten van de brede catalogus die varieert van onvervalste pop-punk tot Metallica achtige thrash, en alles daartussen.

Jera on Air Logo

Jera on Air 2024

Locatie
Nederland
Ysselsteyn, Nederland
Datum 27-30 juni 2024
Tickets Kopen